Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готова до опалювального сезону

23 жовтня 2024 - 19:15

Запорізька область готова до початку опалювального сезону. В деяких громадах області він вже стартував. Таке рішення було прийнято органами місцевого самоврядування. Про це повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров під час брифінгу. Очільник ОДА запевнив, що регіон готовий не лише до планового запуску теплопостачання, але й до можливих викликів, зокрема, блекауту.

– Всі об'єкти критичної інфраструктури готові до старту опалювального сезону. Ми також готові до перших викликів, які можуть статися. Для цього вже є додаткова генерація. Також у планах встановлення когенераційних установок, – зазначив очільник регіону.

Додаткові джерела енергозабезпечення

Критична інфраструктура області забезпечена резервними джерелами електропостачання – дизельними та бензиновими генераторами. Іван Федоров також повідомив, що в разі блекаутів передбачаються дублюючі джерела енергоживлення.

Обговорюється  можливість забезпечення додатковими генераторами об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), щоб гарантувати роботу дахових котелень під час надзвичайних ситуацій.

Когенераційні установки від міжнародних партнерів

Особливу увагу приділяють встановленню нових когенераційних установок. За словами Івана Федорова, три установки потужністю по 0,5 МВт надасть уряд Нідерландів. Ще три установки потужністю 2,5 МВт будуть закуплені за підтримки міжнародної організації ЮНІСЕФ. 

За словами Івана Федорова, днями завершується аукціон на придбання ще восьми когенераційних установок, який проводить ПРООН. Також на фінішній прямій  встановлення когенераційних установок, які були поставлені на базу Запорізької політехніки. Всі вони будуть введені в експлуатацію цього опалювального сезону. 

Твердопаливні котельні 

Триває введення в експлуатацію 15 блочно-модульних котелень, які раніше були передані регіону від міжнародних партнерів – USAID. Їх встановлено в закладах охорони здоров’я. 

Підтримка прифронтових територій

Важливим є і питання забезпечення твердим паливом мешканців прифронтових територій, що знаходяться за 20 кілометрів від лінії фронту. За словами Івана Федорова, тридцять тисяч домоволодінь потребують допомоги на придбання твердого палива. Є домовленість щодо забезпечення домогосподарств від 13 міжнародних партнерів. Вже розпочато постачання палива та надання коштів на їх придбання.


 

Читайте також

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Генератори, запаси палива та блочно-модульні котельні: об’єкти критичної інфраструктури та охорони здоров’я готові до зими

Новий епідемічний сезон у Запорізькій області: як захиститись від грипу, ГРВІ та COVID-19

Відновлення житла, підтримка енергетики та психологічна допомога постраждалим: заступник голови ЗОДА Михайло Семікін обговорив потреби регіону з міжнародними партнерами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 974-го дня війни

UCBI допоможе Запоріжжю відновитися після обстрілів та підготуватися до зими

єРобота: як держава підтримує агропідприємства

В укритті та з дотриманням санітарних норм: як у Запорізькій гімназії № 98 організували безоплатне шкільне харчування