Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлення житла, підтримка енергетики та психологічна допомога постраждалим: заступник голови ЗОДА Михайло Семікін обговорив потреби регіону з міжнародними партнерами

25 жовтня 2024 - 10:00

Відновлення житла, підтримка енергетичної системи та психологічна допомога постраждалому населенню – ключові потреби прифронтової Запорізької області. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови Запорізької облдержадміністрації Михайла Семікіна з представниками міжнародної організації «Польська гуманітарна акція».

– Останні два місяці були найважчими для нас через кількість авіаударів рф та руйнувань на території області. В першу чергу, це пов’язано з використанням авіабомб. За останній місяць ми маємо 16 загиблих цивільних. Понад тисячу багатоповерхових та приватних будинків було пошкоджено або зруйновано. Тому питання допомоги регіону є надзвичайно актуальним, – зазначив Михайло Семікін.

Під час зустрічі посадовець окреслив кілька ключових напрямків, на яких необхідно зосередити увагу. 

– По-перше, це – відновлення пошкоджених будинків. По-друге, підтримка енергетичної системи. Нам необхідні додаткові генераційні та когенераційні установки. По-третє, підтримка освітньої галузі. Наразі ми будуємо «підземні» школи, аби, попри війну, діти мали можливість навчатися офлайн. Це один із пріоритетів роботи обласної влади. Четвертий напрямок – робота з внутрішньо переміщеними особами. А саме: працевлаштування та забезпечення їх житлом, – підкреслив Михайло Семікін.

Представники «Польської гуманітарної акції» висловили готовність допомогти. 

– Основні напрями нашої роботи – психосоціальна підтримка, гуманітарна та продовольча допомога. Також надаємо фінансову та психологічну підтримку постраждалому населенню. Наша команда готова розпочати свою діяльність за тими напрямами, які актуальні для Запорізької області, – підсумував регіональний менеджер Польської гуманітарної акції Ірвінг Гомер.

Польська гуманітарна акція (ПГА) – неурядова благодійна організація, заснована у 1992 році. Її мета – надання допомоги цивільному населенню, що страждає від збройних конфліктів та стихійних лих. У 2022 році ПГА надала допомогу Україні на суму понад пів мільярда гривень.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 977-го дня повномасштабного вторгнення

До уваги мешканців обласного центру!

Впродовж доби окупанти завдали 355 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.10.2024

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 976-го дня війни

До уваги мешканців міста!

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 975-го дня війни

Впродовж доби окупанти завдали 330 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.10.2024

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»