Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

UCBI допоможе Запоріжжю відновитися після обстрілів та підготуватися до зими

24 жовтня 2024 - 17:30

Запорізька область потребує підтримки у відновленні пошкоджених будинків, підготовці до зими та під час можливих перебоїв з електропостачанням. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив ці питання з представниками проєкту «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI). Вони обговорили можливості підтримати прифронтовий регіон. 

– За останні три тижні ворожі обстріли пошкодили 980 будинків Запоріжжя. Нам потрібно якнайшвидше їх відремонтувати. Це пріоритет № 1, – наголосив очільник Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Крім того, регіон готується до можливих відключень електроенергії. Разом із міською владою та профільними спеціалістами обласна влада працює над додатковою генерацією. 

– Третій рік ми говоримо про відключення, третій рік ми говоримо про дуже важку ситуацію з електроенергією. Наше завдання – забезпечити 30 МВт додаткової генерації, – розповів голова облдержадміністрації.

У фокусі уваги і  запровадження офлайн-навчання. Для цього в Запорізькій області реалізують масштабний проєкт – будівництво сучасних та безпечних «підземних» шкіл. 

Для того, щоб мешканці прифронтового регіону могли повернутися у свої домівки, необхідно забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Цьогоріч ми сподіваємось відкрити перші шість «підземних» шкіл, наступного року – ще 10. Але нам не обійтися без підтримки наших партнерів, – зазначив Іван Федоров. 

Керівниця проєкту «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI) Еріка Беркенпас підтвердила готовність допомогти Запоріжжю та області:

– Ми розглядаємо можливість підтримати Запоріжжя з відновленням постраждалих будинків шляхом надання необхідних будівельних матеріалів. Також ми зацікавлені в проєкті з будівництва «підземних» шкіл. Окрім цього ми маємо досвід в наданні палива, щоб люди мали можливість запустити генератори за відсутності електропостачання, – зазначила Еріка Беркенпас

Проєкт «Зміцнення громадської довіри» UCBI допомагає Запорізькій області вже восьмий рік поспіль. У 2022 році представники Проєкту забезпечили необхідним обладнанням (генератори, електроконвектори, електроковдри, продукти та ін.) точки прийому вимушених переселенців на «Епіцентрі» та у «Козак-Палаці», а також пошкоджені під час ворожих обстрілів будинки. У 2023 році впроваджено ІV фазу проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри» UCBI-ІV. Він спрямований на підвищенні стійкості та відновленні прифронтових і деокупованих громад України.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 977-го дня повномасштабного вторгнення

До уваги мешканців обласного центру!

Впродовж доби окупанти завдали 355 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.10.2024

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 976-го дня війни

До уваги мешканців міста!

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 975-го дня війни

Впродовж доби окупанти завдали 330 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.10.2024

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»