Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В укритті та з дотриманням санітарних норм: як у Запорізькій гімназії № 98 організували безоплатне шкільне харчування

24 жовтня 2024 - 16:00

Щодня у Запорізькій гімназії № 98 п’ять класів початкової ланки отримують безоплатні гарячі сніданки. Важливим є те, що харчуються всі учні, незалежно від наявності пільгового статусу. Кожна дитина має можливість з’їсти свіжу та корисну їжу.

В укритті Запорізької гімназії № 98 навчання проходить у дві зміни по п’ять класів. У першу зміну виходять учні 1-4 класів. Вони щодня отримують безоплатне харчування. Школа користується послугами кейтерингу, який пропонує різноманітне меню.

– Після закінчення уроків ми робимо передзамовлення на наступний день. Вранці нам привозять порції, які розігріваються до сніданку, – повідомила директорка гімназії Ілона Закутна.

Діти їдять безпосередньо в укритті. Також вони дотримуються всіх санітарних правил: перед сніданком прибирають речі з парт та миють руки. У цьому їм допомагають вчителі. А разносом судочків, столових приборів, фруктів та прибиранням залишків їжі займаються організатори харчування.

Поціновувачем шкільних сніданків став чотирикласник Денис. Хлопець займається футболом, тому в першу чергу із запропонованого меню з’їв кашу. Каже, що здорова їжа додає йому сил та допомагає в спорті.

– Вівсянка була смачною, майже як у мами. Я задоволений, що нас кормлять у школі, – поділився Денис.

Організоване харчування в школі – це також привід поговорити з дітьми про важливість здорової їжі для організму. Такі сніданки демонструють, що за допомогою звичайних продуктів можна задовольнити щоденні потреби людини в необхідних нутрієнтах. А відповідно до реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, меню для учнів містить менше цукру, солі, жирів та субпродуктів.

– Коли діти вперше спробували страви, то були здивовані, що в їжі мало солі. Однак протягом трьох тижнів вони вже звикли до цього. Я думаю, це буде їм на користь, – зауважила директорка Запорізької гімназії № 98 Ілона Закутна.

Освітянка відзначає, що батьки стали менше давати дітям перекусів із собою. Оскільки вони впевнені, що школярі зможуть поїсти теплий та поживний сніданок у закладі освіти.


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 977-го дня повномасштабного вторгнення

До уваги мешканців обласного центру!

Впродовж доби окупанти завдали 355 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.10.2024

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 976-го дня війни

До уваги мешканців міста!

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 975-го дня війни

Впродовж доби окупанти завдали 330 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.10.2024

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»