Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запобігти, врятувати, допомогти: у Запоріжжі привітали рятувальників із професійним святом

17 вересня 2024 - 14:00

З нагоди Дня рятівника в Запоріжжі відзначили найкращих працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вітали рятувальників очільники області та міста, військові, поліцейські, представники духовенства.

Серед нагороджених і рятувальник Олександр Машко. Чоловік долучився до загону ДСНС півтора роки тому і вже ефективно несе службу, долучається до порятунку людей, розбору завалів. За його словами, на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну він був волонтером.

– Разом з товаришем ми допомагали рятувальникам розбирати завали будинку. Там нам сказали, що триває набір до лав ДСНС. Ми одразу пройшли відбір й стали до служби. Я ні дня не пожалкував про це. Мені подобається виконувати роботу, яка цінна для суспільства, – поділився Олександр Машко.

Рятувальники готові допомогати мешканцям Запоріжжя на воді та під водою, на землі та під землею, на висоті й під завалами. Лише з початку року підрозділи ДСНС ліквідували 3,7 тисяч пожеж, з яких майже 2 тисячі – у природному середовищі. За зразкову службу секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко нагородила 11 рятувальників. Вручила їм відзнаку «Орден Пошани», медаль «За особистий внесок у розвиток міста Запоріжжя», Почесні грамоти та Подяки виконкому Запорізької міської ради.

– Переоцінити вашу працю зараз просто неможливо. Від вашої роботи залежать людські життя. Я щиро дякую вам від всієї Запорізької громади. Ви – янголи-охоронці, воїни без зброї. Велика вам шана та повага, – відзначила Регіна Харченко. 

Запорізькі підрозділи ДСНС щодня невтомно відвертають небезпеку від громадян. Вони рятують людей, які постраждали від ворожих обстрілів, та знешкоджують снаряди, залишені агресором. Лише з початку 2024 року фахівці ДСНС знешкодили понад 5 тисяч вибухонебезпечних предметів, а всього з початку війни – більш ніж 8,5 тисяч. За високий професіоналізм та відданість службі голова Запорізької ОДА Іван Федоров нагородив медаллю «За розвиток Запорізького краю» чотирьох рятувальників, ще шістьох – Подякою голови ЗОДА. Також очільник області вручив надзвичайникам чотири медалі «За оборону України» від Президента України та Почесну грамоту Ради національної безпеки та оборони України.

– На сьогодні ви всебічно допомагаєте мешканцям Запорізької області: доставляєте воду та продукти харчування в громади на лінії фронту, рятуєте людей після ворожих обстрілів. Ми навіть не можемо уявити, скільком трагедіям ви запобігли, розміновуючи наші землі. Я хочу вам побажати тільки одне: щоб ваші сім’ї обов’язково дочекалися вас зі служби і щоб разом ми відсвяткували нашу довгоочікувану перемогу, – підсумував голова ЗОДА Іван Федоров.

Читайте також

Серце Азова: в Запоріжжі відсвяткували 197-річницю заснування міста Бердянськ

Засідання науково-експертної екологічної ради при Запорізькій ОДА: система реагування на забруднення повітря потребує вдосконалення

Особливості процедури усиновлення дітей, евакуйованих за кордон

СБУ знешкодила агентурну групу воєнної розвідки рф, яка шпигувала за підрозділами ЗСУ на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 177 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 936-го дня війни

В Запорізькій області відкрили першу в регіоні стелу на честь рятувальників

Незламні спортсмени: у Запоріжжі привітали паралімпійців з успішними виступами на головних змаганнях планети

Безпечна школа офлайн: про перебіг освітнього процесу у запорізьких школах

Програма «Власна справа»: гранти для молоді

«Зростай 2.0» – безоплатна освітня програма для жінок-підприємиць