Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Серце Азова: в Запоріжжі відсвяткували 197-річницю заснування міста Бердянськ

17 вересня 2024 - 18:15

В Запоріжжі відзначили 197 років від Дня заснування міста Бердянськ. Для внутрішніх переселенців, які вимушено покинули домівки через війну, організували яскраве свято. 

Охочі могли повернутися в спогадах до рідного міста – для гостей  спорудили головні символи курортного осередку: Бердянський бичок, арт-об'єкт «Я люблю Бердянськ», пам’ятники жабі, сантехніку та ін. Гості свята  могли відмітити улюблене місце Азовського узбережжя на карті та зробити фото на згадку. Також на глядачів чекала насичена концертна програма й телеміст із Харковом та Львовом, які також долучилися до святкування.

– Для кожного з нас особливо важливо пам’ятати про ті місця, де нам було добре, де ми могли відпочивати, де ми були щасливими. Хочемо, щоб сьогодні бердянці відчули себе хоч на один день, але вдома, – зазначив начальник відділу міжнародних зносин, інформаційного забезпечення та комунікацій Бердянської міської військової адміністрації Євген Гнибіда.

Свято стало нагадуванням про те, що попри виклики війни та окупації бердянці залишаються великою сімʼєю, а зв'язок із рідним містом ніколи не розірветься.

– Бердянськ – це моя Батьківщина. Я люблю його за те, що він дав мені життя та все, що я маю, – зізнався внутрішній переселенець Богдан.

Емоціями від святкування поділилася й внутрішня переселенка Оксана:

– Навертаються сльози на очі, коли ми бачимо елементи нашої Приморської площі… Просто хочеться підійти, обійняти кожного і сказати: «Тримаймося! Ми обов’язково повернемося!».

Щоденна комунікація з внутрішніми переселенцями громади залишається важливою складовою підтримки, – зазначають в Бердянській міській державній адміністрації.

– Ми кожного дня зустрічаємося з нашими внутрішніми переселенцями. Надаємо гуманітарну, психологічну допомогу, а також допомагаємо з працевлаштуванням, – поділився заступник Бердянського міського голови Руслан Пидорич.

Нагадуємо, війська рф увійшли в Бердянськ у січні 2022 року. Але попри  тимчасову окупацію бердянці зберігають пам'ять про рідне місто й віру в його звільнення.

 

Читайте також

Засідання науково-експертної екологічної ради при Запорізькій ОДА: система реагування на забруднення повітря потребує вдосконалення

Запобігти, врятувати, допомогти: у Запоріжжі привітали рятувальників із професійним святом

Особливості процедури усиновлення дітей, евакуйованих за кордон

СБУ знешкодила агентурну групу воєнної розвідки рф, яка шпигувала за підрозділами ЗСУ на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 177 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 936-го дня війни

В Запорізькій області відкрили першу в регіоні стелу на честь рятувальників

Незламні спортсмени: у Запоріжжі привітали паралімпійців з успішними виступами на головних змаганнях планети

Безпечна школа офлайн: про перебіг освітнього процесу у запорізьких школах

Програма «Власна справа»: гранти для молоді

«Зростай 2.0» – безоплатна освітня програма для жінок-підприємиць