Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

1 липня 2024 - 15:30

Діалог між бізнесом і державними органами – це ключ до ефективного розвитку економіки, – переконаний начальник управління розвитку підприємництва, адміністративних послуг та внутрішньої торгівлі Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОДА Максим Кучеренко. 

Про це він повідомив на зустрічі з підприємцями «ZAPORIZHZHIA. BUSINESS NEW WAYS 2024». Її організувало АТ "Укрсиббанк" за сприяння Запорізької облдержадміністрації.

– Ми говоримо про те, як вести зовнішньоекономічну діяльність в умовах війни. Хочемо допомогти бізнесу адаптуватися до нових викликів і знайти шляхи ефективного ведення зовнішньої торгівлі, – зазначив віцепрезидент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц.

Фахівці Запорізької митниці роз'яснили процедуру внесення змін до митної декларації, порядок повернення митних платежів, реалізацію Конвенції про процедуру спільного транзиту та інші важливі питання митного контролю.

Про валютний контроль у період дії воєнного стану, пояснила процедури валютного контролю та надала практичні поради для бізнесу щодо ефективного управління валютними операціями розповідає представниця АТ «Укрсиббанк» Юлія Вакуленко 

– Валютний контроль – це важливий інструмент для забезпечення економічної стабільності в умовах війни. Ми розуміємо, що бізнесу потрібні чіткі та зрозумілі правила, тому працюємо над удосконаленням процедур валютного контролю, – підкреслила Юлія Вакуленко.

Практичним досвідом адаптації підприємства до умов ведення зовнішньоекономічної діяльності на прифронтовій території поділилася директор ТОВ «Полігон-Авто» Ігор Ромащенко.

Захід зібрав понад 80 підприємців, представників облдержадміністрації, АТ «Укрсиббанк», Запорізької митниці та Запорізької торгово-промислової палати.

Читайте також