Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

1 липня 2024 - 15:50

Співробітники поліції встановили осіб, підозрюваних у скоєнні злочину. Одного з фігурантів затримали в Києві, іншого оголосили в розшук. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, 11 червня вранці у середмісті Запоріжжя кілер здійснив п’ять пострілів у 38-річного керівника одного з департаментів міської ради. Від отриманих поранень потерпілий помер під час реанімаційних заходів.

Для розкриття злочину було задіяно максимальну кількість особового складу оперативних, слідчих та превентивних підрозділів поліції. Поліцейські допитали понад 1500 людей, які могли бути свідками вбивства. Відпрацювали відеозаписи майже 140 камер відеоспостереження, для встановлення обставин призначено низку експертиз.

Масштабна робота тривала понад два тижні.

У результаті проведеного комплексу слідчо-оперативних заходів були встановлені двоє фігурантів – чоловіки 21 та 33 років, обидва – жителі інших регіонів країни.

Слідством встановлено, що декілька днів зловмисники відслідковували жертву та готувалися вчинити задумане. При цьому вони вдавалися до заходів конспірації.

У день злочину в спланований час кілери чекали на посадовця біля його будинку. Коли той вийшов з під’їзду, один з чоловіків здійснив п’ять пострілів з вогнепальної зброї.

Після цього фігуранти виїхали з міста та переховувалися на території інших областей.

Оперативники управління карного розшуку запорізької поліції встановили місцезнаходження одного з них. Його затримали на підставі ст. 207 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до Запоріжжя, де за рішенням суду взяли під варту. Іншого фігуранта оголосили в розшук. Під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури обом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

За адресами, де переховувались підозрювані, проведені обшуки, в результаті яких вилучено речові докази, а також транспортні засоби, на яких вони пересувалися під час підготовки до реалізації вчиненого злочину та покинули Запоріжжя після вбивства. Усе вилучене направлено для проведення відповідних експертиз. Тривають слідчі дії.

Читайте також

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області