Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

1 липня 2024 - 17:50

– На службі я вже понад 20 років. В ту ніч, коли почалася війна, була на робочому місці. Звичайно, було страшно. Ніхто не думав, що це можливо в наш час, – поділилася капітан Наталя Каргаєва. 

За сумлінне виконання обовʼязків її відзначили медаллю «За розвиток Запорізького краю». Нагороду нацгвардійка отримала у річницю заснування військової частини 3026 Національної гвардії України.

– За 32 роки існування військової частини виконано величезну кількість надважливих завдань. Днями ми на власні очі переконалися в передовій фаховості Нацгвардії. Я хочу подякувати кожному за захист нашої Запорізької області, за спокій, який сьогодні ви забезпечуєте разом із Національною поліцією України, – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Під час військової присяги захисники та захисниці урочисто клянуться захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності та ніколи не зрадити народу України. Тож виконання службових обов’язків для них – найвища честь та покликання. 

– Національна гвардія – це завжди про охорону та правопорядок. Бажаю вам перемоги, аби ми разом опікувались охороною, а не захистом того, що маємо, – зауважила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко. 

Гасло «Честь. Мужність. Закон» бійці довели своїми вчинками. Військова частина має багатогранну історію, власні бойові традиції та своїх героїв, – зазначив командир військової частини 3026 Сергій Щербина. 

– Кожним, хто стоїть в цьому строю, пишаюсь. Дякую вашим родинам за незламність, терпіння, підтримку та вміння чекати, – підсумував Сергій Щербина.

 

Читайте також

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області