Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня 2024 - 18:45

30 червня у Запорізькій області День жалоби – на знак скорботи за загиблими у Вільнянську. У суботу ввечері ворог ударив ракетами по  центру міста. Убив сімох людей, троє з них – діти. Кількість постраждалих постійно збільшується – зараз їх 38. 

Десятеро поранених у лікарні. Іншим постраждалим медики надали необхідну допомогу, і вони лікуються вдома.

– На сьогодні в лікарнях залишаються 10 поранених. Троє з них, зокрема і одна дитина, перебувають у важкому стані. Всі постраждалі – під постійним наглядом лікарів, – розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Марина Воловик.

В одній з лікарень обласного центру лікують пʼятьох  дівчаток підліткового віку. У всіх – мінно-вибухові травми різного ступеня важкості. 

– Найстаршій за місяць має виповнитися 15 років. Вона постраждала найбільше. Осколок влучив їй у ліву скроню. Дитині зробили нейрохірургічну операцію. Вона у відділенні реанімації. Її стан – важкий. Прооперована і ще одна дівчинка, яка отримала осколкове ураження гомілки. Троє інших дітей знаходяться у хірургічному відділенні. Всім дівчатам надається необхідна допомога – як лікарська, так і психологічна, – відзначив головний лікар Юрій Борзенко. 

У Вільнянську місцеві жителі оговтуються після російського теракту. І з тремтінням у голосі розповідають про той страшний вечір.

– Ударною хвилею все рознесло моментально. Ми всі попадали під крісла та стільці. Отямилися – вже все горить. Паніка була, – згадує Віктор, який був в епіцентрі удару і дивом уцілів.

Вільнянець Андрій – підприємець. Російська ракета понівечила його магазин, але чоловік хвилюється не за майно, а за людей. Розповідає: разом зі співробітниками допомагав евакуювати поранених та надавати першу допомогу.

–  Стеля, підлога, вікна, товар – все розбите! Слава Богу, що живі. Але дуже сумно. Це нагадування тим, хто думає, що війна десь далеко. На жаль, вона поруч і може прийти до кожного з нас. Тому потрібно зі зброєю в руках вибивати цю нечисть з нашої землі! – переконаний Андрій.

Читайте також