Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перелік актуальних укриттів для населення має бути оновлений

4 квітня 2022 - 18:20

Під головуванням очільника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха відбулося засідання обласної комісії  ТЕБ та НС, на якій розглянули низку важливих питань.

Зокрема, говорили про стан укриттів для населення в умовах збройної агресії російської федерації проти України на території Запорізької міської територіальної громади.

 Начальник Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради Валерій Філіпович розповів, що створено перелік об’єктів захисних споруд, які можуть використовуватися для укриття цивільного населення. Разом з тим, є потреба у його оновленні, оскільки практика показує, що не всі об’єкти, включені до цього переліку, можна використовувати. Також є потреба в оновленні  табличок та покажчиків місць знаходження об’єктів фонду захисних споруд. Це повинні бути    емблеми, визначені нормами міжнародного гуманітарного права для розпізнавання об’єктів цивільної оборони (блакитний рівносторонній трикутник на оранжевому фоні);  

В укриттях повинні бути створені  належні санітарно-побутові умови для перебування населення у зазначених спорудах, у тому числі, із врахуванням потреб жінок, дітей та осіб із інвалідністю, інших маломобільних груп населення. Зокрема,  заздалегідь треба подбати про постачання та створення запасів води, продуктів харчування, предметів першої необхідності. Також у сховищах не  повинно бути нічого зайвого, тому громіздке устаткування, матеріали і вироби, що перешкоджають розміщенню людей або становлять загрозу для їх життя та здоров’я, треба винести.  

Крім цього під час засідання директор Департаменту з питань цивільного захисту населення ОВА Андрій Булавінов розповів про стан зберігання не території області небезпечних речовин. Учасники комісії ТЕБ та НС дійшли згоди, що необхідно, за можливості,  вжити заходів щодо зменшення обсягів запасів хімічних реагентів на небезпечних підприємствах.  

Також обговорили питання утворення додаткових формувань цивільного захисту, які призначені для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, пов’язаних з розборкою можливих завалів, зруйнованого житла та споруд, відновленням доступу та подачі повітря до захисних споруд цивільного захисту тощо.   

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття