Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

8 серпня 2024 - 19:15

Робота медзакладів, гуманітарна допомога та забезпечення населення твердим паливом. Як вирішуються соціальні проблеми сільських жителів, перевірів голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час виїзної наради в Новоолександрівській громаді.

До складу громади входять 7 населених пунктів. Всі вони знаходяться в прифронтовій зоні. Тож проблем у місцевих жителів вистачає. Одна з найактуальніших – забезпечення твердим паливом напередодні опалювального сезону. За словами сільського голови Олександра Корнієнка, в минулому році вирішити це питання допомогли благодійні фонди. Видали дрова та пелети. Частина людей отримали грошові компенсації на їх придбання. Всього в громаді допомоги потребують більше тисячі домогосподарств.

– Обов’язково будемо комунікувати з нашими міжнародними партнерами щодо придбання твердого палива. Допоможемо мешканцям прифронтової громади пережити складний зимовий період, – пообіцяв голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

В центрі села Новоолександрівка знаходиться Центр надання культурних, гуманітарних, психологічних послуг та агенція з розвитку громади. В умовах війни заклад культури перетворився на справжній гуманітарний хаб. З початку року тут вже 48 разів організували видачу гуманітарної допомоги. Але фахівці центру не забувають і про своє пряме призначення – проводять репетиції гуртків, відновили роботу театральної студії, а старших жителів громади навчають цифрової грамотності.

– Багато з жителів села, а також вимушені переселенці потребують психологічної підтримки. Ми мріємо відкрити кімнату психологічної допомоги. Ремонт приміщення вже зробили, залишилося придбати обладнання та матеріали для занять з психологічного розвантаження, – розповіла директорка центру Світлана Моісеєнко.

Поруч із закладом культури розташувався Центр первинної медико-санітарної допомоги. Медзаклад створили напередодні повномасштабного вторгнення. Але за короткий час з допомогою сільської ради та благодійників обладнали його всім необхідним. Єдиний недолік – тісне приміщення. За словами директорки ЦПМСД Анастасії Пруднікової, головна мрія колективу – створити великий спроможний медзаклад, де жителі громади отримуватимуть допомогу не тільки сімейних лікарів, але й профільних спеціалістів.  

– Лікарі працюють в складних умовах. Ми дякуємо їм за їхню шляхетну працю і будемо допомагати. Проведемо перемовини з міжнародними донорами, щоб удосконалити надання медичної допомоги мешканцям Новоолександрівської громади. Не менш важливим є ментальне здоров’я. Тож намагатимемося допомогти у створенні кімнати для роботи психологів. Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням проблем сільських жителів, які живуть за 15 км від лінії фронту і чекають на нашу перемогу, – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Читайте також

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття