Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили питання протидії особливо небезпечним хворобам

26 травня 2021 - 13:21

Сьогодні під керівництвом директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексія Кулинича відбулося засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та інших соціально-небезпечних захворювань в Запорізькому регіоні. 

До наради також приєдналися фахівці Департаменту охорони здоров'я ОДА, представники  благодійних організацій Запорізької області.

  • Координаційна рада була створена з метою максимально можливого поєднання і використання зусиль та ресурсів державного, приватного і громадського секторів для ефективної відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції. Лише спільними зусиллями ми можемо покращити епідемічну ситуацію в Запорізькому регіоні, - наголосив на початку заходу Олексій Кулинич.

На початку засідання учасники ради обговорили низку кадрових питань, затвердили персональний склад та план роботи на 2021 рік. Так, вирішено, що обласна  координаційна рада буде проводити зібрання регулярно - 1 раз на квартал. Також під час засідання обговорили питання створення подібних дорадчих органів на базі новостворених районів Запорізької області, надання їм технічної та методичної підтримки. 

Окремо учасники заходу обговорили план роботи з протидії поширенню на території регіону туберкульозу та ВІЛ/СНІДу. 

Як зазначила секретар ради Ірина Дорошенко, Запорізька область має досить високий рівень поширення ВІЛ. Кількість інфікованих людей станом на квітень 2021 року складає 4700 осіб, у тому числі 1664 - хворі на СНІД. 

У попередні  роки на заходи з протидії ВІЛ-інфекції/СНІД витрачено понад 110 млн грн., з яких бюджетом профінансовано близько 60%, а решта - міжнародними донорами. Означені кошти були спрямовані на фінансування профілактичного пакету: проведення анонімних тестувань, оплата роботи мобільної амбулаторії, роздача групам ризику контрацептивів,  медичних шприців і медикаментів для попередження розвитку інфекцій тощо. Цьогоріч планується продовжити роботу в цьому напрямку та зосередити більше уваги на наданні технічної допомоги медзакладам області в організації та проведенні тестувань своїх пацієнтів. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 937-го дня війни

Серце Азова: в Запоріжжі відсвяткували 197-річницю заснування міста Бердянськ

Засідання науково-експертної екологічної ради при Запорізькій ОДА: система реагування на забруднення повітря потребує вдосконалення

Запобігти, врятувати, допомогти: у Запоріжжі привітали рятувальників із професійним святом

Особливості процедури усиновлення дітей, евакуйованих за кордон

СБУ знешкодила агентурну групу воєнної розвідки рф, яка шпигувала за підрозділами ЗСУ на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 177 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 936-го дня війни

В Запорізькій області відкрили першу в регіоні стелу на честь рятувальників

Незламні спортсмени: у Запоріжжі привітали паралімпійців з успішними виступами на головних змаганнях планети

Безпечна школа офлайн: про перебіг освітнього процесу у запорізьких школах