Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Презентація фотовиставки та комплекту листівок «Моє Запоріжжя 1920–1930-х рр.»

15 квітня 2014 - 16:39

В Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулась презентація фотовиставки та комплекту листівок «Моє Запоріжжя 1920–1930-х рр.».

У заході взяли участь представники Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Жовтневої райадміністрації, Запорізької громадської організації «Вознесенка», Запорізького наукового товариства ім. Я. Новицького, музейні працівники, студенти Запорізького національного університету, громадськість, ЗМІ.

Відкриваючи презентацію, директор обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов зазначив, що кожна з представлених в комплекті фотографій унікальна і опублікована вперше. Більшість з них була виявлена запорізьким істориком Валерієм Стойчевим під час його роботи у Центральному державному кінофотофоноархіві України ім. Г.С. Пшеничного (м. Київ).

На фотографіях представлені затишні вулички старої частини м. Запоріжжя: Леппіка, Карла Лібкнехта, Тургенєва з відомим для усіх мешканців міста будівлями. У дещо несподіваному ракурсі - Міська Рада (зараз – обласний краєзнавчий музей), будинок Я. Лещинського, будівлі колишньої жіночої гімназії, учбового комбінату (будинок Захар’їна), електростанції та багато інших. Особливий інтерес викликає остання з відомих фотографій Свято-Покровського собору м. Запоріжжя.

Сам комплект складається з 18-ти стилізованих під епоху листівок. В експозиції ж виставки представлені, крім фотографій з комплекту, й ті світлини, які за певних обставин не опубліковані.

Комплект листівок «Моє Запоріжжя 1920 – 1930-х років» розрахований на всіх, хто цікавиться історією міста Запоріжжя, і буде в нагоді історикам, краєзнавцям, викладачам університетів, учителям шкіл, студентам.

Запорізький обласний краєзнавчий музей працює з 9-00 до 18-00 щоденно, окрім неділі та понеділка.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області