Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Урочисті збори з нагоди Дня незалежності в театрі ім. Магара

22 серпня 2005 - 14:00

         Урочистості, в яких також  взяли участь  голова Запорізької обласної ради Володимир Березовський, керівники Запорізького міськвиконкому, представники широких громадських кіл, пройшли в обласному музично-драматичному театрі ім.Магара.

 

Виступаючи перед учасниками урочистих зборів, запорізький губернатор Юрій Артеменко наголосив, що цьогорічне святкування найбільшого державного свята в Україні - Дня незалежності  за ініціативою Президента Віктора Ющенка проходить у новому форматі. І основною його концепцією є духовно-гуманістичне спрямування, принципово відмінне від традиційного військового характеру урочистостей. Нинішнє свято стверджує  ідею взаєморозуміння та примирення, єдності народу України.

 

Звертаючись до шановного зібрання, запорізький губернатор зазначив,

 

що Запорізький край, формуючи майбутнє рідної країни,  є одним із провідних регіонів держави. Високий інтелектуальний і виробничий потенціал, особлива працелюбність та патріотизм населення регіону, а не  випадковий збіг обставин,  забезпечують поступальний  рух уперед. Юрій Артеменко повідомив, що згідно з моніторингом результатів діяльності  облдержадміністрацій з питань соціально-економічного розвитку, який був проведений Кабінетом Міністрів України у  першому півріччі,  забезпечено  зростання  в  усіх основних сферах життєдіяльності області. Серед 32 показників, за якими проводиться моніторинг, наша область по 11 показниках, тобто кожному третьому, увійшла до першої десятки регіонів. Реальний приріст  у промисловості  в порівнянні з першим півріччям  2004 року склав  9,2 %.  Цей показник майже вдвічі вищий, ніж по Україні (5%) і  найвищий серед індустріальних регіонів (таких як  Дніпропетровська область–на 8,4%, Луганська – на 4,5%,Донецька –скорочення на 7,4%).Обсяг валової продукції сільського господарства збільшився на 23,7 %.

( Текст промови додається)

           Завершуючи свій виступ, губернатор повідомив, що Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про нагородження заслужених людей  Запорізького краю за  їх значні особисті заслуги в соціально-економічному та культурному розвитку України. Вручення високих державних нагород відбудеться в день свята – 24 серпня в овальній залі облдержадміністрації.

          Для учасників урочистих зборів аматори Запорізького краю підготували чудовий  святковий концерт. А  в холі театру пройшла виставка народного українського костюму,  на якій були представлені унікальні жіночі і чоловічі наряди, характерні для нашої місцевості.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
(.doc, 169Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи