Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

2 липня 2024 - 14:30

Усього одна ніч може змінити звичне життя людини. Ти лягаєш спати простим охоронцем у школі, а на ранок прокидаєшся молодшим сержантом. Починається нове життя. Можливо, не зовсім таке, яким ти його уявляв.

Так сталося і з Олександром Колісніченко, життя якого різко змінилося після 24 лютого. Спочатку –  збірний пункт у Пологах, потім переїзд до Запоріжжя, де формувався 6-й окремий стрілецький батальйон. Саме тут розпочалася його служба під позивним «Григорович».

– На той момент мені було 47 років. Звикати до незручностей було, напевно, найважчим. Це зміна всієї обстановки. Я звик, що є світло, вода, м’яке ліжко. А доводилося вчитися спати в будь-яких умовах. Але найскладніше – бути далеко від рідних, – згадує Олександр про перші дні на бойовій службі. 

Рідні Олександра на початку війни залишалися на окупованій території. Бажання звільнити їх було надпотужною мотивацією й  надавало сил для подолання труднощів, сумнівів і страхів. 

– Страх – це природньо. Але справжній чоловік завжди бере його у кулак.  Сміливість – це вміння опанувати себе. Потім, вже після бою, ти відходиш подалі і можеш там заплакати. Так, справжні чоловіки теж плачуть, – ділиться військовий.

Найбільш важкими для Олександра були бої на Донеччині, зокрема під Авдіївкою. Там отримав контузію та поранення. Наразі він продовжує службу в роті охорони Запорізького  ОТЦК та СП.

Незважаючи ні на що, військовослужбовець вірить у перемогу та дуже на неї чекає. Мріє про тихе життя і виховання майбутніх онуків.

– Ми сильні, бо ми – українці. І наш ворог боїться саме нашої єдності і усіляко намагається розколоти нас із середини. Цього не можна дозволити в жодному разі, – впевнений молодший сержант Колісніченко.


 

Читайте також

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами