Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відбулась Всеукраїнська виставка молодіжних газет

6 грудня 2010 - 08:44

Шоста Всеукраїнська виставка газетних видань «Молодіжний акцент» тривала у Запоріжжі три дні і проходила у міському Палаці дитячої та юнацької творчості. Протягом цього часу юні журналісти презентували свої видання, ділились досвідом та досягненнями, брали участь у майстер - класах.

У конкурсі на краще молодіжне видання взяли участь редакційні колективи шкільної, молодіжної та студентської преси значної частини міст України. На Всеукраїнську виставку обрано лише 50 газет. До назв своїх видань у редакціях підходять творчо: «П'ятий елемент», «Зоряні вісті», «8 меридіан», «91-а планета», «Нова хвиля» - всі вони ніби з майбутнього. І в матеріалах та повідомленнях простежується, що юні журналісти небайдужі до майбутнього своїх міст, рідної країни. Основні теми на сторінках молодіжних газет – екологія, здоровий спосіб життя, патріотизм, дозвілля.

Кращих із кращих нагородили цінними подарунками – дипломами, кубками та лазерними принтерами.

Голова облдержадміністрації Борис Петров, що приїхав привітати юних «акул пера» з успішним завершенням виставки, відзначив, що роботи учасників конкурсу зовсім не дитячі. Хоча це й не дивно, адже часто діти бувають розумніші за дорослих і завжди більш щирі.

- Творам юних журналістів властива непідробна щирість і в цьому їх головна цінність, – зазначив Борис Петров. – Тому обласна влада і надалі підтримуватиме подібні проекти. Нещодавно проводився конкурс робіт на військову тематику до Дня визволення міста Запоріжжя. У ньому взяли участь більше 300 юних журналістів, а кращі роботи увійшли до 500-сторінкового літопису. Таким чином учасники конкурсу мають змогу вчитися один в одного, порівнювати роботи, самовдосконалюватись, щоб досягати нових вершин. Переконаний, що мине трохи часу і ми побачимо ці імена на сторінках вже столичних видань та почуємо в ефірі телеканалів.

Проект «Молодіжний акцент» організований обласною громадською організацією «Прес-центр «Акцент» та проходить за підтримки управлінь освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької міськради, Запорізької торгово-промислової палати, а також обласного центру патріотичного виховання молоді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі