Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

27 липня 2024 - 10:25

Кращі лікарі та колективи медзакладів отримали грамоти та почесні відзнаки з нагоди професійного свята – Дня медичних працівників. Воно відзначається щорічно 27 липня. Вітали медиків керівники області, міста, військові та колеги.

У Запорізькій області 19 тисяч людей працюють в медичній галузі, з яких майже 4,5 тисячі це лікарі. У лавах Збройних сил України 329 медичних працівників захищають нашу країну. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров вручив п’ятьом лікарям відзнаку Президента України «За оборону України». Ще чотирьох – нагородив подякою голови Запорізької облдержадміністрації. Грамотою ЗОДА відзначив колективи шести лікарень області. 

– Я хочу подякувати керівникам та колективам наших лікарень. Незважаючи на те, що Запоріжжя знаходиться за 20 кілометрів від лінії фронту, десятки тисяч медичних працівників залишаються тут і рятують людям життям. Впевнений, що система охорони здоров'я в Запорізькій області має величезний потенціал, – відзначив Іван Федоров. 

По допомогу в лікарні Запоріжжя звертаються жителі як міста, так і прилеглих громад, а також внутрішньо переміщені особи. Запорізькі медики готові всім надати висококваліфіковане лікування, – наголосила секретар міської ради Регіна Харченко. Вона вручила медпрацівникам відзнаку «Орден Пошани».

– Люди в білих халатах – наші янголи-охоронці. Ви зберігаєте здоров’я та рятуєте життя людей. Ми пишаємось кожним, хто працює в медичній сфері в Запоріжжі, – сказала очільниця міста Регіна Харченко.

Серед нагороджених і колектив відділення невідкладної медичної допомоги міської дитячої лікарні №5. Нагороду передали завідувачу відділення, лікарю-педіатру вищої категорії Світлані Махончук. 

– З початку повномасштабного вторгнення найбільшим викликом для лікарів стало те, що ми були не готові морально до такого. Першочерговою задачею стало зберігати максимальний спокій, тому що ми робимо свою роботу. І наш спокій передається мамам. Коли вони спокійні, діти швидше одужують, – розповіла лікарка Світлана Махончук. 

Відзначив вклад лікарів у щоденну допомогу військовослужбовцям командир 23 окремої бригади «Хортиця» Національної гвардії України Артур Коршунов. 

– Сьогодні, коли ми стоїмо на захисті нашої країни, нам важливо знати, що наші діти та сім’ї здорові і завжди можуть отримати допомогу, – подякував медикам полковник Артур Коршунов.

Усього в Запорізькій області працює 122 заклади охорони здоров’я, п’ять із яких знаходяться в зоні активних бойових дій. 7 медичних закладів в регіоні знищені ворожими обстрілами, ще 48 – сильно пошкоджені. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі

Медзакупівлі в Запорізькій області: виявлено два ймовірні порушення