Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

26 липня 2024 - 12:40

У Запоріжжі підняли Державний та олімпійський прапори. Урочиста подія присвячена  старту ХХХІІІ Літніх Олімпійських ігор у Парижі. Вона об’єднала представників влади, спортсменів, ветеранів-олімпійців, та громадськість.  

В Олімпійських іграх братимуть участь два запорізьких спортсмени. Парвіз Насібов представлятиме Україну в змаганнях із греко-римської боротьби, а Вікторія Кесарь – зі стрибків у воду. 

– Зі свого досвіду можу сказати, що наші спортсмени зараз відчувають велику відповідальність. У Парижі вони представляють не самих себе, а кожного українця. Але вони настільки сильні, що їм ця відповідальність тільки допоможе, – вважає легкоатлетка та бронзова призерка Олімпійських ігор Лондона-2012 Олеся Повх. 

До олімпійської збірної України увійшли 140 спортсменів. Вони виступатимуть у 26 із 32 видів спорту. Перемога на Олімпійських іграх – це найвище досягнення для спортсменів та вершина їхньої кар’єри. 

– Я мрію потрапити на Олімпійські ігри. Хочу достойно представити нашу країну, місто, свого тренера і своє ім’я, – поділилась 16-річна запоріжанка Яна, яка на юнацькому чемпіонаті Європи зі стрибків у воду пройшла до фіналу. 

Українські спортсмени готувались до Олімпіади попри виклики війни. Численні повітряні тривоги, зруйновані спортивні об’єкти та звуки вибухів – умови, в яких довелось тренуватись нашим атлетам.

– Сьогодні наші олімпійці надихають український народ. Вони вчать нас боротися, не здаватися, перемагати. Вони показують, як в найважчих умовах можна впевнено йти до своєї мети, – наголосила голова Запорізького регіонального відділення Національного олімпійського комітету України Наталія Власова. 

Запорізькі молоді спортсмени набираються досвіду у тренерів-чемпіонів Олімпійських ігор. Дзюдо, плавання, стрибки у воду, легка атлетика, греко-римська боротьба – дисципліни, перемогами в яких славиться Запорізький край.    

– Запорізька громада має пишатися тими спортсменами, які представлятимуть Запорізький регіон. Наші атлети доклали надзусиль для того, щоб гідно захистити гідність України, – відзначила секретар міської ради Регіна Харченко. 

До 11 серпня триватимуть Літні Олімпійські ігри. Майже 10,5 тисяч спортсменів із 158 країн братимуть у них участь. 

– Сьогодні мільйони українців будуть підтримувати кожен виступ, кожне змагання українських спортсменів. Я впевнений, що ця підтримка рухатиме їх вперед, буде надавати сил. Бажаю їм усім перемог, – підсумував заступник голови Запорізької облдержадміністрації Михайло Семікін.  

 

Читайте також

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі

Медзакупівлі в Запорізькій області: виявлено два ймовірні порушення

Енергетики, Запорізька ОДА, міська рада та Держенергонагляд спільно працюють над покращенням ситуації з енергозабезпеченням в регіоні

«В 16 разів зменшилась загальна тривалість вимкнень електроенергії», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Ситуація з електроенергією стала кращою: думки запоріжців

Громадська організація «Група активної реабілітації» - допомога для людей з ураженням спинного мозку або схожими за наслідками захворюваннями

СБУ встановила чергових колаборантів, які організовували фейковий референдум у Мелітопольському районі