Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Черговий терористичний акт рф: атака КАБами по Запоріжжю

19 жовтня 2024 - 22:55

Ввечері суботи запоріжці знов були змушені здригатися від потужних розривів снарядів. Близько 18:00 в Запоріжжі пролунали вибухи. Ворог ударив КАБами по центру міста.  

Один з прильотів стався поблизу гіпермаркету на Набережній магістралі, де завжди багато покупців, особливо  у вихідний день. Другий приліт стався по відкритій місцевості. Рятувальники обстежують територію. 

В результаті вибухів пошкоджені вікна у комерційних будівлях, а також у навколишніх багатоповерхівках. Вікторія – касирка закладу торгівлі. В момент прильоту клієнтів у них не було. Все сталося миттєво, вона не зрозуміла, що відбувається. Тому злякатися не встигла.

– У нас ніхто не постраждав. А от у сусідньому закладі – там, де для песиків і кошенят купують корм, чоловіку уламки скла в спину потрапили. Але його відразу відвезли в лікарню, – розповіла дівчина.

В сусідніх торгових закладах перебували люди. Особливо вони переживали, щоб не сталося повторного вибуху.

– Все відбулося за одну секунду. Я кинула погляд на вікно, і воно на моїх очах потріскалося. Я закрила голову руками. Клієнти, що стояли на касі, перелякалися. Була клієнтка з песиком. Ми з нею побігли ховатися. Нам було дуже страшно, щоб не було другого прильоту. Адже в цей момент ти не знаєш, що тобі робити, – розповіла про свої думки в перші хвилини після вибуху запоріжанка Владислава.

Тетяна – підприємиця. Приїхала на місце події після дзвінка співробітниці. Тепер оцінює збитки.

– Вітрина повністю розбита, товар попадав з полиць, тобто пошкодження є. Звісно ми цього не очікували. Хіба може таке хтось очікувати? – емоційно розповідає жінка.

В результаті обстрілу міста зруйновано один приватний будинок. На місцях працюють аварійно-рятувальні служби. Комунальники продовжують проводити обстеження пошкоджених будівель.

Станом на 22:20 відомо про 10 постраждалих. Серед них двоє дівчаток –  9 та 13 років. Діти знаходяться у лікарні. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Ще двоє чоловіків та жінка після огляду лікарів та надання першої допомоги  від госпіталізації відмовилися. Інших постраждалих медики обстежують. У більшості поранених – колото-різані рани через розбите скло.


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 969-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 243 удари по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня війни

Держава, громадськість та бізнес об’єднують зусилля для допомоги ветеранам та ветеранкам

Поживний та корисний сніданок: учні початкових класів у Запорізькій області почали отримувати безкоштовне харчування

Діалог влади та бізнесу: нові можливості для підприємців Запорізької області

До уваги мешканців міста!

«Теплове господарство технічно готове до опалювального сезону на 100 %», – директор Департаменту ЖКГ та будівництва Віталій Литвиненко

Пакунок малюка: що це та як отримати

Як безоплатно отримати протез в Україні

На передовій духовної служби: в Запоріжжі відзначили військових капеланів Православної церкви України