Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поживний та корисний сніданок: учні початкових класів у Запорізькій області почали отримувати безкоштовне харчування

18 жовтня 2024 - 19:30

Із жовтня 2024 року учні початкових класів запорізьких шкіл почали отримувати безкоштовне гаряче харчування. Готова їжа надходить до 41 закладу освіти у Запоріжжі та Запорізькому районі. Це ті школи, які розпочали освітній процес очно в змішаному форматі. Загалом понад 3600 дітей мають гарантований поживний та корисний сніданок.

Серед тих закладів освіти, до яких надходить гаряче харчування, і Запорізька загальноосвітня школа № 15. Тут у першу зміну щодня в укритті навчаються чотири класи початкової ланки. Усі учні отримують порцію якісної та свіжої їжі, яка відповідає вимогам реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

– У мене на тарілці макарони із сиром, рагу й омлет. Ще є яблуко. Мені сподобався сніданок. Це смачно, – розповіла першокласниця Аліса.

Щодня страви до запорізьких шкіл підвозить кейтерингова компанія, яка виробляє, упаковує та доставляє їжу відповідно до санітарно-гігієнічних норм. Надходять продукти харчування одразу порційно – у запаяних плівкою судочках.

– Ці контейнери знаходяться у духовій шафі. Там вони підігріваються до часу сніданку. Діти отримують гарячі страви, хліб та обов’язково якийсь фрукт: яблуко, грушу або банан. Також ми отримуємо одноразові столові прибори та серветки для організації харчування, – повідомила директорка Запорізької школи №15 Оксана Кириченко.

Прийом їжі відбувається виключно в укритті, де навчаються школярі. Діти снідають на великій перерві. Перед цим вони організовано миють руки. З усіма процесами їм допомагають впоратися вчителі.

– Учням дуже подобається харчування. Меню різноманітне, має цікаву подачу. Також важливим фактором є те, що ми з дитинства їх привчаємо до здорової їжі. Це сформує у дітей корисні звички на подальше життя, – зауважила вчителька початкових класів Оксана Анатоліївна.

До того ж, за словами освітянки, у дітей формується культура їжі. Учні їдять, не відволікаючись на гаджети. Вчителі допомагають школярам зі столовими приборами.

– У нашому регіоні трапляється, що діти з батьками можуть усю ніч просидіти в укритті, а на ранок не встигнути поїсти. Коли мама знає, що в школі дитину нагодують якісним гарячим сніданком, то вона спокійна. І школярі після прийому їжі мають настрій та енергію на наступні уроки, – підсумувала директорка закладу освіти Оксана Кириченко.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня війни

Діалог влади та бізнесу: нові можливості для підприємців Запорізької області

До уваги мешканців міста!

«Теплове господарство технічно готове до опалювального сезону на 100 %», – директор Департаменту ЖКГ та будівництва Віталій Литвиненко

Пакунок малюка: що це та як отримати

Як безоплатно отримати протез в Україні

На передовій духовної служби: в Запоріжжі відзначили військових капеланів Православної церкви України

«Скарби, що зберігав Дніпро»: в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» відкрилась нова виставка

Впродовж доби окупанти завдали 234 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Готовність – 100 %: Вільнянська громада закінчила підготовку до опалювального сезону

В Запоріжжі відкрився «підземний» сервісний центр МВС

Запорізька область готується до офлайн-навчання: перевірка укриттів і нові шкільні автобуси для Петро-Михайлівської громади