Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держава, громадськість та бізнес об’єднують зусилля для допомоги ветеранам та ветеранкам

19 жовтня 2024 - 10:25

«Взаємодія Запорізької обласної служби зайнятості, роботодавців та громадського сектору з комплексного вирішення актуальних питань ветеранів та ветеранок». Захід під такою назвою відбувся в одному з незламних хабів Запоріжжя. Представники обласної влади, громадськості та бізнесу розповіли ветеранам та ветеранкам про можливості реабілітації, працевлаштування та отримання грантів.

Олександр – помічник ветерана з Біленьківської громади. Донедавна він служив у 58-й бригаді, був гранатометником. А нині опікується демобілізованими військовослужбовцями, родинами загиблих та зниклих безвісти захисників, які проживають у громаді.

– Моя задача – допомогти, проконсультувати і направити ветерана в ту службу, де можуть вирішити його проблеми. Найбільшої підтримки в нашій громаді потребують ветерани із інвалідністю. Основна проблема для  них – працевлаштування. На цій зустрічі хочу почути, як в Запорізькій області вирішують цю проблему, щоб потім розповісти своїм побратимам, – розповів Олександр.

Державна служба зайнятості надає підтримку та допомогу кожному українцю, який бажає працювати. Зокрема, і ветеранам та ветеранкам. Про це розповіла директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

– Служба зайнятості сьогодні допомагає не тільки зареєструватися і отримати допомогу по безробіттю. Якщо у вас є бажання відкрити власну справу або ви вже є підприємцем і бажаєте розширити свій бізнес, теж можно звернутися до служби зайнятості. Зокрема, в Запоріжжі діє офіс «Зроблено в Україні», фахівці якого проконсультують, як отримати грант чи пройти навчання. Починаючи з липня 2022 року, 21 тисяча підприємців в Україні вже отримала гранти та мікрогранти на загальну суму понад 5 млрд грн. У вигляді податків від них держава отримала 3,7 млрд грн, – повідомила Юлія Жовтяк.

До участі у заході долучилися голова Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Головко, начальник управління підбору, комплектування та розвитку персоналу ПАТ «Запоріжсталь» Сергій Копиш, керівник напрямку роботи з ветеранами Департаменту регіонального розвитку групи «Метінвест» Ірайсат Магомедалієва, керівник ветеранського простору «Блокпост» Владислав Мороко та директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко. Спікери розповіли про взаємодію з ветеранами та допомогу, яку надають захисникам і захисницям України.

– Служба зайнятості надає близько 15 послуг громадянам та реалізує 12 програм для безробітних та роботодавців. Це консультації щодо працевлаштування, організація професійного навчання та підвищення кваліфікації, щоб кожен міг здобути сучасні навички, затребувані на ринку праці. Також є можливість отримати ваучер на навчання та грант «Для ветеранів та членів їх сімей» до 1 млн грн. Скористатися цими та іншими послугами можуть всі ветерани та ветеранки, – наголосила Зінаїда Бойко.

Про проєкти, які реалізує обласна влада, представникам ветеранської спільноти розповів заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін.

– Ми працюємо над створенням в області ветеранського простору «VETERAN PRO», де можна буде отримати весь спектр послуг. Маємо надію, що він стане найбільшим хабом для ветеранів в Україні. З метою стимулювання ветеранського бізнесу у листопаді 2024 стартує реалізація проєкту «Грантова підтримка для ветеранів на відкриття та розвиток власної справи» з обсягом  фінансування з обласного бюджету 3 млн грн. Ветерани зможуть отримати грант до 500 тис. грн за умови створення робочих місць. Для більш тісної співпраці з ветеранською спільнотою плануємо створити при облдержадміністрації Партнерські ради, – підсумував посадовець та запросив ветеранів долучитися до цієї роботи.

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 243 удари по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня війни

Поживний та корисний сніданок: учні початкових класів у Запорізькій області почали отримувати безкоштовне харчування

Діалог влади та бізнесу: нові можливості для підприємців Запорізької області

До уваги мешканців міста!

«Теплове господарство технічно готове до опалювального сезону на 100 %», – директор Департаменту ЖКГ та будівництва Віталій Литвиненко

Пакунок малюка: що це та як отримати

Як безоплатно отримати протез в Україні

На передовій духовної служби: в Запоріжжі відзначили військових капеланів Православної церкви України

«Скарби, що зберігав Дніпро»: в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» відкрилась нова виставка

Впродовж доби окупанти завдали 234 удари по 9 населених пунктах Запорізької області