Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діалог влади та бізнесу: нові можливості для підприємців Запорізької області

18 жовтня 2024 - 18:15

Кредитування підприємств на прифронтовій території, гранти для малого та середнього бізнесу, компенсація відсотків за кредитами – ці та інші важливі питання голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров обговорив на зустрічі з представниками бізнесу. 

Протягом року підприємці Запорізької області стикалися з новими викликами, зокрема, з проблемами кредитування. 

– Сьогодні завдяки конструктивному діалогу з банками на території Запорізької області профінансовано більш ніж 1,2 мільярда гривень кредитування для місцевого малого та середнього бізнесу. Здебільшого фінансування відбувається за програмою «Державні кредити 5-7-9%», створеною за ініціативою Президента України та Кабміну, –  зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Зі свого боку обласна влада запровадила наймасштабнішу за останні 10  років програму підтримки бізнесу на суму понад 11 мільйонів гривень. Зокрема, 5 мільйонів гривень буде використано для компенсації відсотків за кредитами, а 6 мільйонів гривень – на цільові гранти для ветеранів та виробництва безпілотників. 

Підприємці також порушили питання про високі витрати на опалення приміщень, де немає фактичного обігріву, але до розвʼязання цього питання необхідно залучити центральні органи. Цим обласна влада займеться найближчим часом.

– Підприємці прифронтової Запорізької області тримають економічний фронт. Вони не лише забезпечують населення товарами та послугами, але й підтримують економіку країни, створюючи робочі місця та сплачуючи податки. Наша задача – зробити все можливе, щоб допомогти їм вистояти в цих складних умовах, адже вони продовжують бути опорою для громад і держави, – підсумував голова Запорізької ОДА.


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня війни

Поживний та корисний сніданок: учні початкових класів у Запорізькій області почали отримувати безкоштовне харчування

До уваги мешканців міста!

«Теплове господарство технічно готове до опалювального сезону на 100 %», – директор Департаменту ЖКГ та будівництва Віталій Литвиненко

Пакунок малюка: що це та як отримати

Як безоплатно отримати протез в Україні

На передовій духовної служби: в Запоріжжі відзначили військових капеланів Православної церкви України

«Скарби, що зберігав Дніпро»: в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» відкрилась нова виставка

Впродовж доби окупанти завдали 234 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Готовність – 100 %: Вільнянська громада закінчила підготовку до опалювального сезону

В Запоріжжі відкрився «підземний» сервісний центр МВС

Запорізька область готується до офлайн-навчання: перевірка укриттів і нові шкільні автобуси для Петро-Михайлівської громади