Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відкрився «підземний» сервісний центр МВС

17 жовтня 2024 - 19:00

Два сервісні центри МВС в Запоріжжі – № 2342 та 2343 – відтепер будуть обслуговувати відвідувачів навіть під час повітряних тривог. Це стало можливим завдяки новому укриттю. В безпечному підземному просторі надаватимуть до 300 послуг на день.

«Підземний» сервісний центр МВС побудований практично з нуля, буквально за п’ять місяців. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров подякував всім, хто долучився до цього проєкту.

– Сьогодні ми відкриваємо «підземний» сервісний центр МВС в Запоріжжі. Вкрай важливо, що в нашому прифронтовому регіоні громадянам буде надаватися весь спектр послуг в безпечних умовах попри воєнні загрози. Робота сервісних центрів МВС удосконалюється по всій Україні, зокрема і в Запорізькій області. Тепер «підземний» сервісний центр МВС буде більш доступним і працюватиме безупинно, навіть під час повітряної тривоги, – відзначив очільник регіону.

В «підземному» сервісному центрі МВС можно отримати або обміняти посвідчення водія, зареєструвати транспортний засіб, замовити індивідуальний номерний знак. Єдиний виняток – складання теоретичного іспиту. 

– Оскільки екзаменаційний клас розташований не в укритті, то надання цієї послуги відбувається наступним чином. Якщо людина розпочала іспит і пролунало сповіщення про повітряну тривогу, вона має можливість закінчити іспит. Якщо ж сигнал тривоги пролунав до початку складання теоретичного іспиту, то всі чекають закінчення тривоги, а після цього розпочнеться іспит, – зауважила секретар міської ради Регіна Харченко.

В безпечному підземному просторі працюватимуть 20 адміністраторів двох сервісних центрів МВС. Отримувати послуги тут зможуть не тільки запоріжці, але й мешканці навколишніх громад.

– З початку року в Запорізькій області повітряна тривога лунала понад 1600 разів. Безпека наших працівників і наших відвідувачів – це завдання № 1. Нове укриття дасть можливість в безпечних умовах надавати послуги громадянам протягом усього робочого дня – з 8:00 до 17:00. Очікується, що адміністратори двох сервісних центрів МВС надаватимуть до 300 послуг на день, – повідомив Микола Рудик, начальник Головного сервісного центру МВС.

На сьогодні в Україні в укриттях працює 21 сервісний центр МВС. Крім Запоріжжя, вони створені у Харківській, Сумській, Одеській, Чернігівській та Донецькій областях.


Читайте також

Готовність – 100 %: Вільнянська громада закінчила підготовку до опалювального сезону

Запорізька область готується до офлайн-навчання: перевірка укриттів і нові шкільні автобуси для Петро-Михайлівської громади

Спеціалісти Запорізької обласної лікарні безоплатно консультуватимуть мешканців у найвіддаленіших селах регіону

Уряд працює над відновленням зруйнованих та пошкоджених росіянами шкіл

Майже 40% онкологічних захворювань можливо попередити: в Запоріжжі впроваджують проєкт онкоскринінгів

Урок з екологічного маркування: оголошено творчий конкурс для вчителів

Безоплатна реабілітація для передчасно народжених або хворих дітей: як отримати медичні послуги безкоштовно

Цифровізація медичної галузі: які цифрові послуги вже доступні для українців та які проєкти плануються

«Планую піднятися у гори в Швейцарії!»: запорізький юнак отримав шанс на нове життя завдяки трансплантації нирки

З початку 2024 року для школярів вже закуплено понад 400 автобусів через платформу Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 8 населених пунктах Запорізької області