Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі тривають перевірки укриттів – у фокусі уваги захисні споруди в громадських установах, житлових будинках, закладах освіти

9 жовтня 2024 - 14:00

Для приведення укриттів до належного стану та відповідно до рішень регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Запорізької області організовано проведення щоквартальних комісійних перевірок захисних споруд. В центрі уваги членів комісії – готовність укриттів до використання за призначенням, забезпечення безперешкодного доступу до них населення, обладнання їх необхідним майном.

Чергову перевірку провели в третьому кварталі 2024 року. До складу комісії увійшли представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, ГУ ДСНС України у Запорізькій області та ГУ Нацполіції в Запорізькій області. Вони перевіряли захисні споруди в громадських установах, житлових будинках, закладах освіти. Серед них і сховище Запорізької обласної ради профспілок.

– Наше укриття розраховано на 20 осіб. Під час повітряної тривоги тут перебуває і більше людей. Приходять і з дітьми, і з хатніми улюбленцями. Ми всіх пускаємо, – зазначила Тетяна Олексіївна, завідувачка господарством підприємства «Господарське управління Облпрофради».

Перевірили й укриття в багатоквартирних будинках міста.

– Ми перевірили найпростіше укриття цивільного захисту більш ніж на 230 квадратних метрів. Воно вміщує 300 осіб. Тут проведено ремонт. Є умивальник, туалет – все для тривалого перебування, – зазначив Вадим Володимирович, начальник відділу цивільного захисту КП «Градпроект».

Перевірки проводилися і в закладах освіти Запоріжжя. Під час навчання офлайн вони доступні виключно для учасників освітнього процесу. В інший час укриттями можуть користуватися мешканці міста.

– Ми маємо найпростіше укриття. Воно розраховане на 263 людини. З 8:0 до 14:00 у нас проводиться навчання у змішаному форматі. Діти навчаються у дві зміни. Після закінчення освітнього процесу укриття в нашій школі відкрите для відвідувачів. За потреби ним можна користуватися всім бажаючим, – зазначила Лариса Василівна, заступниця директора з виховної роботи однієї з гімназій міста.

На сьогодні в Запоріжжі обліковується 1163 захисні споруди. З них 252 – сховища, 21 – протирадіаційне укриття, 890 – найпростіших укриттів, 25 з яких – бетонні споруди модульного типу. Про це повідомили в Управлінні з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міськради.

Додатково за рішенням Ради оборони Запорізької області до кінця  поточного року на території Запоріжжя в місцях можливого скупчення людей – на зупинках транспорту, в парках, місцях відпочинку – планується встановити 100 мобільних укриттів.


 

Читайте також

Черговий терористичний акт рф: атака КАБами по Запоріжжю

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 969-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 243 удари по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня війни

Держава, громадськість та бізнес об’єднують зусилля для допомоги ветеранам та ветеранкам

Поживний та корисний сніданок: учні початкових класів у Запорізькій області почали отримувати безкоштовне харчування

Діалог влади та бізнесу: нові можливості для підприємців Запорізької області

До уваги мешканців міста!

«Теплове господарство технічно готове до опалювального сезону на 100 %», – директор Департаменту ЖКГ та будівництва Віталій Литвиненко

Пакунок малюка: що це та як отримати

Як безоплатно отримати протез в Україні