Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відзначили Міжнародний день людей похилого віку

30 вересня 2024 - 18:30

Концерт, нагородження ветеранів, а також працівників соціальних служб і благодійних організацій. В Запоріжжі відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку.

На підконтрольній Україні території Запорізькій області проживає 381 тисяча громадян похилого віку, з них 54 тисячі мають статус ВПО. В регіоні діють кілька ветеранських організацій. Серед них і Запорізька обласна організація ветеранів війни.

– До складу нашої організації входить 91 тисяча ветеранів різних категорій – ветерани Другої світової війни, локальних війн, учасники бойових дій. Ми співпрацюємо з багатьма благодійними організаціями і підтримуємо своїх членів. Зокрема, надаємо гуманітарну допомогу. На жаль, в умовах війни кількість людей, які потребують підтримки, постійно збільшується. Але ми не втрачаємо оптимізму і продовжуємо працювати, – розповіла Валентина Матвєєва, голова Запорізької обласної організація ветеранів війни.

В одному з незламних хабів Запоріжжя відбувся урочистий захід на честь Дня людей похилого віку. Представники обласної та міської влади, Пенсійного фонду привітали ветеранів зі святом. А спеціалістів соціальних служб та волонтерів благодійних організацій, які опікуються представниками старшого покоління, відзначили почесними грамотами та подяками. Подяку від Запорізької ОДА отримала і громадська організація «Меліта».

Раніше «людина похилого віку» і «ветеран» були для нас словами- синонімами. Після 2014 року ситуація докорінно змінилася. Тепер серед ветеранів є і зовсім молоді люди. Волонтери нашої організації – це вимушені переселенці з Мелітополя. Ми надаємо допомогу нашим землякам-мелітопольцям, які нині проживають у Запоріжжі. Це як люди похилого віку, так і наші захисники та члени їхніх сімей, – розповіла голова ГО «Меліта» Інна Єфименко.

На долю представників старшого покоління випало чимало випробувань. Вони пройшли через голодомори, суспільні зміни, війни. І при цьому не втратили жаги до життя. 

– Шановні друзі! Більшість будинків, в яких ми живемо, та підприємств, на яких працюємо, створено вашими руками. Велика вам подяка за це. Політика державної влади повинна забезпечувати гідні умови життя громадян. Зокрема, і людей похилого віку. І ми зробимо все можливе, щоб досягти цього, – відзначив заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 950-го дня війни

52 першокурсники запорізького «Захисника» склали клятву ліцеїста

Боротьба за здоров’я нації: в Україні і в Запорізькій області посилено контроль за дотриманням антитютюнового законодавства

Відновлення та розвиток: в Запоріжжі провели форум «Громадська безпека та відновлення»

Освіта й медицина: міжнародна співпраця між Запорізькою областю та Австрією

До уваги мешканців міста!

Важлива інформація для водіїв!

Об`єднуємо зусилля: НБУ запустив благодійну акцію для підтримки українських військових

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.09.2024

1 жовтня о 9:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання

Впродовж доби окупанти завдали 393 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Черговий акт терору: російські окупанти обстріляли Запоріжжя КАБами