Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освіта й медицина: міжнародна співпраця між Запорізькою областю та Австрією

30 вересня 2024 - 11:30

Підготовка до зими, спільні проєкти в сфері освіти та охорони здоров’я – Запорізька область розвиває співпрацю з Австрією. 

Заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Щербаков здійснив робочу поїздку в Австрію. Там він провів ряд важливих зустрічей, зокрема з Президентом Земельного парламенту Австрії Максом Хігельсбергером та заступницею голови уряду Федеральної землі Верхня Австрія Крістіною Габерлендер.

Олександр Щербаков обговорив з австрійськими посадовцями співпрацю в гуманітарній сфері. Зокрема, надання Запорізькій області генераторів для підземних шкіл, сучасних автобусів, медичного обладнання тощо.

– Посилення співпраці із нашими міжнародними партнерами перед складною зимою – пріоритет для обласної влади. Ми працюємо над збільшенням підтримки нашого регіону з боку Австрії. Оскільки це критично важливо для подолання викликів, що виникають внаслідок збройної агресії росії проти України, – зазначив заступник голови ЗОДА.

Посадовець також відвідав Університетську клініку Кеплер, що знаходиться в місті-побратимі Запоріжжя Лінці. Там Олександр Щербаков зустрівся з директором клініки доктором Францем Гарнонкортом. Досвід та досягнення Австрії в медичній галузі можуть бути застосовані в Запорізькій області. 

– Ми повинні модернізувати наші медичні установи. Також нам потрібні сучасні реабілітаційні центри. Європейські лікарні – приклад для наслідування, – додав Олександр Щербаков.

На зустрічах з Максом Хігельсбергером та Крістіною Габерлендербула обговорювалися можливості для подальшої співпраці Запорізької області з Австрією в освітніх проєктах.

– Ми впевнені, що тільки разом можливо досягти суттєвих результатів. Дякуємо Австрії за підтримку в цей складний час, – підсумував заступник голови ЗОДА Олександр Щербаков.

Читайте також