Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

52 першокурсники запорізького «Захисника» склали клятву ліцеїста

30 вересня 2024 - 19:30

Урочисту клятву склали першокурсники запорізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». 52 вихованці відтепер із честю та гордістю будуть носити горде звання «ліцеїст». 

Більшість із них – діти військовослужбовців та учасників бойових дій. Серед них і внутрішній переселенець із Дніпрорудного Вʼячеслав. 

– Мої батько та дідусь служили у війську. Я також з дитинства хотів стати військовослужбовцем. Сьогодні ми даємо клятву ліцеїста. Для нас це початок військової служби, – розповів хлопець.

Повʼязати життя із військовою справою за прикладом батька вирішив і першокурсник Данило.

– Мій батько – військовослужбовець. І я хочу піти його стопами. Батько служив у 2014 році у 93-й окремій механізованій бригаді. Брав участь в обороні Донецького аеропорту. В 2016 році перевівся у 54-у окрему механізовану бригаду. Отримав тяжке поранення ноги та спини. Потім його «списали». А з початку повномасштабного вторгнення він вступив до лав Нацгвардії – служити далі, – поділився першокурсник.

Посвідчення та нагрудні знаки ліцеїстам особисто вручив голова Запорізької обласної  державної адміністрації Іван Федоров. 

– «Захисник» – один із найвидатніших навчальних закладів Запорізької області. Десятки легендарних військовослужбовців, які захищають кордони нашої держави, є випускниками цього ліцею. Я знаю, як він змінював долі і викарбовував дух молоді нашої держави. Дякую вам, ліцеїсти, за те, що в надскладні для України часи ви не ухиляєтеся від захисту своєї держави, а свідомо зробили вибір йти у військову службу й відстоювати суверенітет нашої країни, – підсумував Іван Федоров.

Ліцей «Захисник» створено за розпорядженням голови ЗОДА в 2000 році. Заклад забезпечує здобуття освіти військового профілю одночасно зі здобуттям профільної середньої освіти. За час існування ліцей  виховав понад дві тисячі випускників. Серед них – Герої України Валерій Чибінєєв, Микита Яровий та Вʼячеслав Радіонов.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 950-го дня війни

В Запоріжжі відзначили Міжнародний день людей похилого віку

Боротьба за здоров’я нації: в Україні і в Запорізькій області посилено контроль за дотриманням антитютюнового законодавства

Відновлення та розвиток: в Запоріжжі провели форум «Громадська безпека та відновлення»

Освіта й медицина: міжнародна співпраця між Запорізькою областю та Австрією

До уваги мешканців міста!

Важлива інформація для водіїв!

Об`єднуємо зусилля: НБУ запустив благодійну акцію для підтримки українських військових

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.09.2024

1 жовтня о 9:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання

Впродовж доби окупанти завдали 393 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Черговий акт терору: російські окупанти обстріляли Запоріжжя КАБами