Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ворог вчергове безжально атакував Запорізьку область: дві людини загинули, ще п’ятеро – постраждали

18 вересня 2024 - 14:15

Дві людини загинули, ще п’ятеро – постраждали внаслідок ворожих авіаційних ударів. У ніч проти 18 вересня 2024 року росіяни атакували мирне селище Комишуваха Запорізького району.

Пізно ввечері ворог поцілив по приватному будинку в Комишуваській громаді. Будівля була зруйнована вщент, а на її місці зайнялась пожежа. З вогню надзвичайники врятували 72-річного пана Миколу. Чоловік зараз перебуває в лікарні в стані середньої тяжкості.

– У пацієнта мінно-вибухова травма. Він отримав уламкові ушкодження гомілки, пошкодження м’яких тканин стопи, забій грудної клітини з переломом ребер. Чоловік оперативного втручання не потребує, йому надається вся необхідна допомога, – прокоментував стан постраждалого лікар-хірург.

Дружина пораненого чоловіка Надія на момент ворожої атаки вдома не перебувала – якраз поїхала в гості до дітей у Запоріжжя. Вона зі сльозами на очах оглядає згарище, що залишилось від сімейного будинку.

Усе вигоріло до грамочки. Ніякої ниточки не лишилось. Я в чому поїхала, в тому й залишилась. Згоріли всі документи. Зараз із дітьми купимо якийсь одяг чоловіку та повеземо йому в лікарню, – поділилась пані Надія.

Сусідні будинки отримали значні ушкодження. Вибиті вікна, зруйновані дахи, тріщини в стінах – такої шкоди завдала вибухова хвиля. Мешканці Комишувахи намагаються оговтатись від пережитого. Поруч із місцем влучання опинилась й Ольга. Напередодні трагедії вона разом зі своїми двома дітьми приїхала провідати бабусю.

– Все сталось раптово. Умить все посипалось, піднявся пил, дим від пожежі почав проникати до нашого будинку. Ми дітей замотали в ковдру та посадили в коридор, де немає вікон. Слава богу, їх не поранило. Тільки отримали сильний стрес і шок, – розповіла Ольга.

Благодійні організації надають мешканцям гуманітарну та психологічну допомогу. Наслідки ворожого авіаційного удару усувають аварійні служби.

– Були пошкоджені електромережі. Намагаємось якнайшвидше відновити живлення на цим вулицях. Людям надається вся необхідна допомога для усунення руйнувань, що були завдані внаслідок обстрілу. Робимо все можливе, – повідомив голова Комишуваської територіальної громади Юрій Карапетян.

Читайте також

Налаштовані на перемогу: Запорізька область готується до нового сезону «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Представники ЮНІСЕФ та посли 4 держав – з візитом у Запоріжжі

«Доступні ліки» для всіх: як отримати необхідні медичні препарати безоплатно або з частковою доплатою

Сили спеціальних операцій оголошують набір кандидатів

Домогосподарства із Запорізької області можуть отримати екстрену фінансову допомогу: міжнародні партнери запустили програму підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.09.2024

«Обстеження будівель в яких розміщена облдержадміністрація та її структурні підрозділи на відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення »

Приватизація об’єктів зі стартовою ціною в 1 гривню

Впродовж доби окупанти завдали 197 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 937-го дня війни

Серце Азова: в Запоріжжі відсвяткували 197-річницю заснування міста Бердянськ

Засідання науково-експертної екологічної ради при Запорізькій ОДА: система реагування на забруднення повітря потребує вдосконалення