Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Налаштовані на перемогу: Запорізька область готується до нового сезону «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

18 вересня 2024 - 18:20

Набір команд, пошук амбасадорів та підготовка до змагань. В Запорізькій області готуються до нового сезону спортивних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Про це розповіла директорка Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна під час брифінгу в медіацентрі ЗОВА.

– В Україні стартував новий сезон «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Це дуже цікавий проєкт, до якого Запорізька область долучилась минулого року. Плануємо змагатись і в цьому році, – повідомила Людмила Бухаріна.

Наразі триває етап подання заяв від команд, які змагатимуться за право представляти Запорізьку область на всеукраїнському етапі. Попереду юних спортсменів очікує шкільний та обласний етапи, а переможці поїдуть змагатися з кращими представниками з інших областей.

– Торік на змаганнях було п’ять видів спорту. Цього року додається ще два – гандбол та регбі. Дуже цікаво, чи буде представлена наша область такими командами чи ні, – розповіла посадовиця.

Як і в першому сезоні, до проєкту залучають амбасадорів. Вже другий рік поспіль в цій ролі погодились виступити заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, бронзова призерка Олімпійських ігор Олеся Повх та майстер спорту з плавання Олена Аксьонова. Також будуть залучати й інших відомих спортсменів.

– Я вже другий рік поспіль виступаю амбасадором проєкту. На мою думку, ці змагання – великий та потужний меседж всьому світу, що ми цивілізована країна. Навіть під час війни вчимо наших дітей об’єднуватись, працювати в команді та підтримувати одне одного. Маємо робити все можливе, щоб підштовхнути молоде покоління до спорту, адже здорові діти – здорова нація і наше майбутнє, – вважає Олеся Повх.


Читайте також

Будівництво «підземних» шкіл у Запоріжжі та області: голова облдержадміністрації Іван Федоров спростував маніпуляції та фейки

Представники ЮНІСЕФ та посли 4 держав – з візитом у Запоріжжі

Ворог вчергове безжально атакував Запорізьку область: дві людини загинули, ще п’ятеро – постраждали

«Доступні ліки» для всіх: як отримати необхідні медичні препарати безоплатно або з частковою доплатою

Сили спеціальних операцій оголошують набір кандидатів

Домогосподарства із Запорізької області можуть отримати екстрену фінансову допомогу: міжнародні партнери запустили програму підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.09.2024

«Обстеження будівель в яких розміщена облдержадміністрація та її структурні підрозділи на відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення »

Приватизація об’єктів зі стартовою ціною в 1 гривню

Впродовж доби окупанти завдали 197 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 937-го дня війни

Серце Азова: в Запоріжжі відсвяткували 197-річницю заснування міста Бердянськ