Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

«Обстеження будівель в яких розміщена облдержадміністрація та її структурні підрозділи на відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення »

18 вересня 2024 - 09:17

29.08.2024 відбулося виїзне засідання комісії з обстеження будівель, в яких розміщена обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи на відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення (далі – Комісія).

Окрім будівлі, в якій безпосередньо розміщується обласна державна адміністрація також обстежені місця розташування Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (вул. Олександрівська,48), Державного архіву Запорізької області (вул. Українська, 48; пр. Соборний, 162 Б), Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації (пр. Соборний, 180 А).

Обстеження проведено відповідно до критеріїв оцінки визначених Порядком проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. № 537 (далі – критерії). Відповідний перелік критеріїв передбачає перевірку шляхів руху до будівлі, обстеження вхідної групи та шляхів руху всередині будівлі. Зокрема, доступність зовні та всередині будівель, наявність місць для безоплатного паркування транспортних засобів, позначених розміткою з піктограмами міжнародного символу доступності, наявність тактильних та візуальних елементів доступності, облаштування санітарно-гігієнічних приміщень.

За результатами засідання, Комісією надані пропозиції та рекомендації щодо приведення будівель у відповідність вимогам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Читайте також

Ворог вчергове безжально атакував Запорізьку область: дві людини загинули, ще п’ятеро – постраждали

«Доступні ліки» для всіх: як отримати необхідні медичні препарати безоплатно або з частковою доплатою

Сили спеціальних операцій оголошують набір кандидатів

Домогосподарства із Запорізької області можуть отримати екстрену фінансову допомогу: міжнародні партнери запустили програму підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.09.2024

Приватизація об’єктів зі стартовою ціною в 1 гривню

Впродовж доби окупанти завдали 197 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 937-го дня війни

Серце Азова: в Запоріжжі відсвяткували 197-річницю заснування міста Бердянськ

Засідання науково-експертної екологічної ради при Запорізькій ОДА: система реагування на забруднення повітря потребує вдосконалення

Запобігти, врятувати, допомогти: у Запоріжжі привітали рятувальників із професійним святом

Особливості процедури усиновлення дітей, евакуйованих за кордон