Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очне навчання в Долинській громаді: обласна влада допоможе з облаштуванням укриття

6 вересня 2024 - 18:20

У Долинській громаді потрібно відремонтувати найпростіше укриття в найкоротші терміни. Там зможуть очно навчатись діти з трьох закладів освіти. Про це повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час виїзної наради в громаді.

Новозапорізька гімназія «Смарт», що в Долинській громаді, навчає та виховує дітей уже протягом століття. Сьогодні в закладі навчаються 174 учні. Однак наразі класи там порожні. Учні не змогли повернутись за шкільні парти, оскільки в гімназії немає укриття.

– Щоб діти могли здобувати освіту очно в змішаному форматі, нам треба їздити до міста Запоріжжя. Там професійно-технічний заклад освіти у своєму укритті виокремив нам два кабінети. Учні нашої гімназії будуть навчатись там в одну зміну, а в іншу – школярі іншої долинської гімназії, – пояснила в. о. директора Новозапорізької гімназії «Смарт» Марина Шевченко.

До профтеху дітей підвозитиме новий шкільний автобус, який гімназія отримала на початку вересня. За словами освітянки, кожен клас матиме хоча б один день очної освіти на тиждень. Ділитиме приміщення укриття зі «Смартом» буде Розумівська гімназія «Темп». Там навчається 151 учень. 

Найпростіше укриття могло б задовольнити  потребу в безпечному очному навчанні майже всіх школярів громади. Таке укриття є в дитячому садочку «Мрія» у селі Долинському. Дошкільний заклад має також своїх 50 вихованців.

Укриття дитячого садочку вміщує приблизно 100 дітей одночасно, а в дві зміни, відповідно, вдвічі більше. Однак воно потребує капітального ремонту. Обласна влада готова підтримати Долинську громаду в організації очної освіти та допомогти з облаштуванням укриття.

– Ми визначили, які задачі стоять перед нами, щоб діти з Долинської громади почали навчатись офлайн у найближчий час. Потрібно спільно опрацювати план із ремонту укриття в дитячому садочку. Скоординуємо керівництво громади, ДСНС та Департамент освіти і науки Запорізької ОДА. Ми повинні зберегти дітей та дати їм безпечну освіту, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Очільник області також зауважив, що в наступному році заплановано будівництво підземної школи в одному із населених пунктів Долинської громади. Вона буде розрахована на одночасне навчання 200 дітей. Тому за умови роботи в дві зміни зможе повністю покрити потребу в офлайн-навчанні всієї громади.


 

Читайте також

При Запорізької обласній військовій адміністрації створять Раду родин загиблих

Запорізькі ЦНАПи надали понад 150 тисяч послуг з початку року

Внутрішньо переміщеним особам гарантована безоплатна медична допомога при інсульті: вартість лікування сплачує НСЗУ

Як не втратити зв’язок та інтернет під час знеструмлень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.09.2024

Впродовж доби окупанти 330 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня війни

«В нашій сім’ї ми намагаємося підтримувати одне одного»: в Запоріжжі нагородили мати-героїню

Ведення вагітності та медична допомога при пологах: як отримати ці послуги безоплатно

«Запорізька область – у фокусі уваги держави та міжнародних партнерів», – голова ЗОДА Іван Федоров

Земельний банк: оренда державних земель на прозорих умовах

Результат роботи групи «Прозорість і підзвітність» – економія коштів внаслідок відміни закупівель