Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

8 серпня 2024 - 20:00

Новоолександрівська сільська територіальна громада, що у Запорізькому районі, готується до старту змішаного навчання. Попри наближеність до лінії зіткнення, школярі матимуть змогу вийти в офлайн. Для цього в закладах освіти обладнали найпростіші укриття. Як проходить підготовка до  навчального року, особисто перевірив голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час виїзної наради.

У фокусі нашої уваги початок освітнього процесу. Ми відвідали 2 школи Новоолександрівської громади. Одна з них пошкоджена внаслідок ворожого обстрілу. Попри це тут розпочнеться освітній процес. Звичайно, лише в укритті, для того щоб діти і вчителі почувалися в безпеці, зазначив Іван Федоров.

У Григорівській гімназії навчається 145 дітей. Це учні 1-11 класів. В навчальному закладі обладнали укриття. Це дозволяє організувати змішане навчання.

Ми провели бесіду з батьками, відремонтували укриття. Там є 3 готових приміщення, де одночасно зможуть навчатися учні трьох класів. Наявні біовбиральні, залишилося облаштувати медичний кабінет, зазначила директорка закладу освіти Вікторія Кандабарова.

Восени освітній процес у змішаному форматі розпочнеться і в Новоолександрівській гімназії. Там обладнали укриття на 350 осіб. Одночасно відвідувати заняття зможуть 50 школярів.

Ми маємо укриття на 350 квадратних метрів. Тут є й ігрова кімната, де діти зможуть відпочити під час перерви. Також обладнано кабінет медичної сестри. Є обладнані класи та вбиральня все для організації навчання у змішаному форматі, поділилася директорка навчального закладу Вікторія Шляхова.

В Новоолександрівській гімназії готуються і до опалювального сезону. Для цього будують модульну котельню.

Вже виконано 60 % загальновиробничих робіт. Зараз окремо будується місце під модуль, який плануємо встановити у кінці серпня. У вересні виконаємо запуск обладнання, щоб напередодні опалювального сезону котельню вже ввести в експлуатацію. Вона дасть можливість автономно обігрівати приміщення без газопостачання і навіть за відсутності електроенергії. Для цього на території закладу встановлено генератор, зазначив сільський голова Новоолександрівської сільради Олександр Корнієнко.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини