Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

2 серпня 2024 - 17:45

Відтепер в комунальних установах працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Вони допомагатимуть їм перейти від військової служби до цивільного життя. Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України. 

Постанова КМУ визначає механізм забезпечення діяльності таких фахівців. Зокрема, регулює оплату праці, вимоги до кандидатів, професійну підготовку, умови роботи тощо.

– Сьогодні Уряд ухвалив ключовий документ в системі переходу від військової служби до цивільного життя. Практика супроводу та підтримки ветеранів відповідає євроінтеграційним процесам і є дієвим інструментом відновлення та адаптації ветеранів та ветеранок, – повідомив в. о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

За словами урядовця, перші фахівці із супроводу стануть до роботи вже восени. Вони опікуватимуться ветеранами, членами родин військовослужбовців та загиблих захисників.  

Фахівець із супроводу – це перша особа, яка зустрічає ветерана чи ветеранку після повернення в громаду. Він консультує щодо отримання статусів, пільг, житла, реабілітації, надає інформаційний супровід та підтримку. 

Кандидати на посаду фахівця із супроводу можуть подати заявку через платформу е-Ветеран. Перевага надаватиметься кандидатам, які є ветеранами або членами сімей загиблих захисників. Однак у пріоритеті – професійні якості кандидатів та їхня здатність надавати ефективні послуги. 

– Фахівець із супроводу незабаром з'явиться у кожній громаді. Окрім коректного визначення потреб ветеранів або демобілізованих осіб, фахівець має аналізувати потреби, оцінювати якість місцевих ветеранських програм. Запровадження цього інституту на рівні громади – серйозний і важливий крок, – зауважила голова правління ГО «Простір можливостей» Оксана Коляда.

Читайте також

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера

Прийом заявок на вступ до магістратури розпочався

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.08.2024

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств