Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

1 серпня 2024 - 21:00

Кілька речей за цей день.

Провів сьогодні нараду з главою уряду Денисом Шмигалем щодо відновлення. Зокрема, за результатами поїздки у Харків, Полтавську область, на Волинь та в Рівне і проведених нарад. Це стосується і добудови обʼєктів, і ключових пріоритетів відновлення, і також людей, які здатні забезпечувати повну реалізацію державних завдань. На урядовому рівні готуються кадрові рішення, а також додаткові рішення, щоб уже цієї осені більше українських дітей змогли навчатись у школах не онлайн, а нормально – щоб було нормальне шкільне життя настільки, наскільки це зараз, в час війни, можливо.

Друге. Наші відносини з партнерами – готуємо угоди та готуємо домовленості, які будуть у цьому серпні. Це і безпекові угоди – завтра почнуться перемовини з іще однією європейською країною. Також уже ми готуємо візити лідерів в Україну і, відповідно, зміст наших перемовин та довгострокову філософію наших домовленостей. Надзвичайно важливо, щоб для нашої держави була забезпечена стійкість на роки, і це буде гарантією більших наших можливостей зараз, у цьому році, з огляду на наявні виклики та загрози. Звичайно, ключове завдання – забезпечити і Сили оборони, і державний бюджет, і соціальну стійкість України. Я вдячний усім у світі, хто нам допомагає. І, звичайно, вдячність нашим воїнам – усім солдатам, сержантам, офіцерам на передовій, які захищають нашу державу, які захищають наші позиції, які дбають також і про сусідні підрозділи й допомагають, коли це потрібно. Збройні Сили, Національна гвардія, Національна поліція, прикордонники, ГУР, Служба безпеки України та всі інші елементи нашого захисту – дякую кожному й кожній, чия відданість – це сила всієї нашої держави. Сьогодні я хочу особливо відзначити підрозділи Національної гвардії України. Зокрема, 15-ту бригаду Нацгвардії, яка воює на півдні України. Є хороші результати у знищенні техніки окупанта – тільки за один місяць майже 30 російських систем артилерії знищено, багато іншої техніки. Воїни, дякую вам за це – усій бригаді дякую! А окремо відзначу солдатів – Олександра Халімона, Руслана Саліна, Олексадра Галайду та Олександра Кухара, молодших сержантів – Дениса Флоренка, Миколу Бойка та Андрія Кметя, сержанта Павла Завадського та командирів взводів – лейтенанта Євгена Вітушка та Іллю Чорненького. Молодці! 1-ша Президентська бригада Нацгвардії. Солдат Євгеній Мартиненко і сержант Сергій Колісніченко, а також командири батальйонів – підполковники Руслан Байда, Володимир Жданов, Костянтин Вахрамєєв. Дякую! Дякую вам! Як завжди результативний Центр спеціального призначення «Омега», зокрема 4-й окремий загін Центру. Дякую вам! А також 5-та Слобожанська бригада Національної гвардії – дякую! У Збройних Силах України за цей тиждень варто особливо відзначити на найскладнішому зараз Покровському напрямку 25-ту окрему повітрянодесантну бригаду та 68-му окрему єгерську. Харківський напрямок – 57-ма окрема мотопіхотна, 36-та окрема бригада морської піхоти. Дякую! На Купʼянському напрямку – 14-та окрема механізована бригада. Молодці! На Курахівському напрямку заслуговують на нашу незмінну вдячність наші десантники «Сімдесятдевʼятки». На Торецькому напрямку – 28-ма окрема механізована бригада. Дякую вам! Дякую всім, хто допомагає нашому захисту, хто працює на Україну та робить усе, щоб світ допомагав нам звільняти Україну від окупанта.

Слава Україні!

Читайте також

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій