Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

2 серпня 2024 - 15:30

Будівельники розпочали армування котловану майбутньої «підземної» школи в Кушугумській громаді. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров перевірив темпи будівельних робіт під час виїзної наради до громади.

В цій сільській школі є найпростіше укриття, розраховане на 50 осіб. Тому з листопада 2023 року навчання тут проводилося в змішаному форматі. Але не всі батьки відпускали дітей до школи, бо хвилювались за їхню безпеку.

– Раніше учні заходили, віталися і йшли на уроки. А зараз вони обнімаються з друзями і вчителями. Це такі теплі зустрічі. Ми не цінували такі моменти до війни, а от зараз цінуємо. Тому весь педагогічний колектив дуже зрадів, дізнавшись, що у нас буде будуватися «підземна» школа і відновиться очне навчання. Вчителі чекають на дітей, а діти чекають на зустріч з педагогами та друзями. Учні зможуть отримувати задоволення і від навчання, і від спілкування. І головне – це буде дійсно безпечне освітнє середовище, – розповіла директорка школи Жанна Вінніченко.

Керівниця навчального закладу показує будівельний майданчик. Тут працює техніка та 20 робітників. Вони виглядають зовсім крихітними на тлі величезного котловану завглибшки 6,6 метра. Колись тут був шкільний стадіон. Нині спортивні конструкції демонтували, але згодом зможуть повернути на попереднє місце.

– На сьогодні ущільнено дно котлована, зроблена бетонна підготовка, виконані роботи з гідроізоляції. Для цього використовуємо якісні матеріали французького виробництва. Зараз виконуються роботи з армування фундаменту. Плануємо закінчити об’єкт до кінця року, – повідомив керівник проєкту Сергій Лаврушко.

Темпи будівництва  «підземної» школи перевірив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. Спустився у котлован, поспілкувався з підрядниками та замовниками.

– Ця школа розрахована на 1000 дітей, навчання проводитиметься у дві зміни. Таким чином, зможемо посадити за парти не тільки місцевих школярів, але й учнів з навколишніх населених пунктів. Забезпечимо підвезення їх до школи. Для цього придбаємо і передамо шкільний автобус, – відзначив очільник області.

Фінансування будівництва «підземної» школи здійснюється коштом субвенції з державного бюджету у розмірі 100 мільйонів гривень. Ше 10 мільйонів на умовах співфінансування виділила Кушугумська селищна рада.


 

Читайте також

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера

Прийом заявок на вступ до магістратури розпочався

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.08.2024

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств