Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

17 липня 2024 - 10:10

Перевірка роботи запорізьких Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), зокрема єдиного вікна «Я – ветеран», – одне із завдань робочої поїздки Віцепремʼєр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук у Запоріжжя:

– Наша мета, щоб ЦНАП став «єдиним вікном» адміністративних послуг для ветеранів війни та їхніх сімей. Щоб ветеран не ходив по всіх відділах різних служб, а міг спокійно прийти до ЦНАПу та отримати необхідні документи, – повідомила Ірина Верещук.

У єдиному вікні «Я – ветеран» можливо отримати 8 адміністративних послуг, зокрема посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю, встановити факт одержання ушкоджень здоров’ю від вибухових речовин. Проєкт реалізовано за принципом «рівний – рівному», коли на посаду фахівця із супроводу ветеранів обирають ветеранів та ветеранок, членів їхніх сімей та родин полеглих воїнів. 

Віцепремʼєр-міністр України завітала і до молодіжного центру «People.ua». Вона поспілкувалась з молоддю, яка була вимушена покинути рідні міста через окупацію. 

У цьому просторі для молодих вимушених переселенців проводять навчальні та розважальні заходи: лекції з економіки, уроки англійської мови, арт-терапію, вечори настільних ігор та багато іншого. 

За словами Ганни, котра евакуювалась із тимчасово захопленої території області і зараз викладає комп’ютерну графіку в «People.ua», молодь у центрі може розширити власні можливості та знайти себе. Активісти центру допомагають молодим людям розкривати їхні таланти в музиці, акторському мистецтві, ораторстві:

– У Запоріжжі прекрасна молодь! Вона – з цінностями, дуже вмотивована і талановита. Цей центр соціалізує молодих людей, дає їм правильний напрямок та курс у житті. Коли в їхніх очах є вогонь, це вселяє надію, – зазначила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Читайте також

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Робота підприємства переробної промисловості у прифронтовому регіоні: бізнес і влада готові спільно вирішувати проблеми

Запорізькі фермери годують країну та світ, працюючи в 30 кілометрах від лінії фронту – Уряд підтримує незламних аграріїв

​Як уникнути перегріву під час сильної спеки?

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу ботулізму та кишкових інфекцій через аномальну спеку

Нацбанк України започаткував інформаційну кампанію «Знай свої права: страхування»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу