Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фермери годують країну та світ, працюючи в 30 кілометрах від лінії фронту – Уряд підтримує незламних аграріїв

16 липня 2024 - 19:35

Попри постійні обстріли фермери Запорізької  області продовжують працювати на землі. А Уряд продовжує підтримувати прифронтові регіони. Про це повідомив в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час робочої поїздки до Запорізької області.

  • Попри постійні обстріли та ризики фермери регіону продовжують сіяти та збирати врожай. По всій країні ми на фінішній прямій зі збиранням ранніх зернових культур, таких як ячмінь, пшениця та ріпак. Вже готуємося до посіву озимини, – розповів Тарас Висоцький.

За словами в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України, Уряд надає підтримку аграріям прифронтових регіонів. Зокрема, діє програма виплати до 8000 гривень на один гектар для малих виробників, що обробляють до 120 гектарів. Також розглядається програма підтримки без прив'язки до розмірів господарства. Вона передбачає виплату до 5000 гривень за гектар.

Фермери, які тримають худобу, також можуть отримати допомогу: до 7000 гривень на одну голову великої рогатої худоби (при поголів'ї від 3 до 100 ) та до 2000 гривень на одну голову овець або кіз (при поголів'ї від 5 до 500).

Для аграріїв України доступні і гранти на розвиток садівництва та теплиць: до 10 мільйонів гривень на сад і до 7 мільйонів гривень на теплицю. При цьому держава відшкодовує 70% витрат, а власний внесок фермера становить лише 30%.

Крім того, для прифронтових територій передбачена пільгова відсоткова ставка на кредити – всього 3% річних (при порівнянні зі стандартними 13%).

  • Аграрії Запорізької області – справжні герої. Вони ризикують своїм життям, щоб забезпечити країну продовольством. Тому ми робимо все можливе, щоб підтримати їх у цей непростий час, – наголосив Тарас Висоцький.

Попри воєнний стан аграрний сектор Запорізької області продовжує функціонувати. За інформацією Департаменту АПК Запорізької ОДА, на підконтрольній Україні території зареєстровано 961 агропідприємство, 9 елеваторів і 31 середнє та велике підприємство харчової та переробної промисловості.


 

Читайте також

Робота підприємства переробної промисловості у прифронтовому регіоні: бізнес і влада готові спільно вирішувати проблеми

​Як уникнути перегріву під час сильної спеки?

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу ботулізму та кишкових інфекцій через аномальну спеку

Нацбанк України започаткував інформаційну кампанію «Знай свої права: страхування»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу

Застосунок «Резерв+» – найпопулярніший спосіб оновлення даних серед запоріжців

«Довгий шлях до незалежності»: у Запоріжжі відзначили День Української Державності

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку

Міністерство молоді та спорту запрошує до сімейного табору «Народжені вільними»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.07.2024