Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Велике надолуження»: в Запорізькій області триває тиждень імунізації

27 квітня 2023 - 16:00

Щорічно Запорізький регіон долучається до ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) - Всесвітнього тижня імунізації.  У воєнний час особливо важливо своєчасно вакцинуватися з дотриманням рекомендованих інтервалів. Аби донести до населення, що імунізація має величезне значення для профілактики захворювань і захисту життя, підвищити рівень охоплення вакцинації через розуміння того, що кожна людина має право та потребує захисту від хвороб представники профільних структур взяли участь у брифінгу “Вакцини працюють! Кожне щеплення важливе, аби захистити вас та людей поруч”. Про важливість щеплень розповіли санітарний лікар Запорізької області Тарас Тищенко, заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів ДУ “Запорізький ОЦКПХ МОЗ України” Олександр Мащак, обласний координатор з вакцинації проти Covid-19, завідувач відділення імунопрофілактики ДУ “Запорізький ОЦКПХ МОЗ України” Марина Колерова, к.м.н., дитячого лікаря-імунолога, КНП «Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні» Ольга Бобкова.

Як зазначив Олександр Мащак, в умовах воєнного стану імунізація - найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань і їхніх наслідків. Бойові дії значно збільшили ризики отримання травм, які можуть супроводжуватися потраплянням у рани ґрунту та бути причиною виникнення небезпечних хвороб таких як правець.

  • Закликаю всіх людей, в першу чергу батьків, звернутися до своїх сімейних лікарів та обов’язково провести щеплення себе та дітей. Вакцинація дітей у ранньому віці убезпечує їх від тяжкої форми небезпечних захворювань та зменшує ризики ускладнень. Для уникнення подальших спалахів хвороб необхідно щепити всіх дітей, - звернулася Марина Колерова.

Наразі в Україні всі діти мають обов’язково отримують щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Ці вакцини закуповують за кошти бюджету, тому вони безплатні.

В умовах сьогодення імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців залежить від рівня охоплення щепленнями. Ніхто не повинен помирати від хвороб, яким можна запобігти за допомогою вакцини. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни