Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Динаміка звернень у воєнний час: за 2022 рік надійшло понад 80 тисяч запитів від громадян

22 грудня 2022 - 14:20

На нараді під керівництвом очільника ЗОВА з керівниками структурних підрозділів підбили підсумки роботи з запитами громадян у період воєнного стану. Про це доповів начальник відділу роботи зі зверненнями громадян ЗОВА Денис Кас’яненко.

У зв'язку з дією воєнного стану скасовано традиційні особисті прийоми громадян керівництвом Запорізької ОВА та структурних підрозділів. Натомість збільшилася кількість електронних звернень. Так, всього від початку війни надійшло 80 493 інформаційних запита. У порівнянні з минулим роком кількість звернень до КУ «Запорізький обласний контактний центр» ЗОР збільшилась у 1,6 рази.

  • В умовах повномасштабного воєнного вторгнення суттєво змінилася тематика звернень. Найбільш актуальними залишаються питання пов’язані з війною на території області: за десять місяців цього напрямку стосувалися понад 50 тисяч запитів. Крім цього, поширеними стали теми соціального захисту населення, комунального та дорожнього господарства, житлового господарства та охорони здоров’я, - підсумував Денис Кас’яненко.

Понад 50% усіх звернень надійшли від мешканців Запорізького району, який залишається центром прийому громадян з тимчасово окупованих територій. Ще 30% запитів надсилають евакуйовані запорожці, які наразі проживають в інших регіонах країни або за кордон. Щоб задовольнити інформаційні запити активно залучаються усі структурні підрозділи обласної та районних адміністрацій, а також органи місцевого самоврядування.

  • Хоча через небезпеку для громадян особисті прийоми у приміщенні військової адміністрації довелось скасувати, проте “гарячі лінії” увесь цей час працювали у штатному режимі.  Зворотний зв'язок допоміг не лише розв'язувати складні ситуації та важливі питання громадян, а й оптимізувати роботу у всіх сферах життєдіяльності, - зауважив Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків