Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

30 липня 2024 - 18:40

У Всесвітній день протидії торгівлі людьми представники влади, соціального захисту, поліції, освіти та громадських організацій зібрались за круглим столом. Говорили про результати діяльності з протидії торгівлі людьми, інформування суспільства та підвищення його обізнаності щодо цієї проблеми. 

Через повномасштабну війну населення України стало більш уразливим до ризиків, пов’язаних з торгівлею людьми. У зоні небезпеки – безробітні, внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, трудові мігранти та постраждалі від домашнього насилля. 

– Ситуація із торгівлею людьми продовжує ускладнюватися. Тому потрібно мобілізувати різні ресурси, щоб надавати комплексну допомогу постраждалим. Ми маємо інформувати населення, працювати з громадами, здійснювати превентивні заходи, щоб зменшити кількість потерпілих від торгівлі та примусової експлуатації, – зазначив заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко.

У Запорізькій області центри соціальних служб та центри надання соціальних послуг виявляють, ідентифікують та надають консультації та допомогу постраждалим від торгівлі людьми. Психологічну та юридичну підтримку можна отримати і в Центрі з надання безоплатної правничої допомоги, місцевих громадських організаціях та благодійних фондах. 

– Усі урядові та неурядові організації повинні взаємодіяти у сфері протидії торгівлі людьми. Успіх справи залежить від кожного. Ми повинні бути готовими допомагати всім постраждалим, які звертаються до нас. Розуміємо, що після деокупації територій звернень буде більше, – зауважила начальниця управління соціального розвитку та соціальної політики Департаменту соцзахисту населення ЗОДА Вікторія Герасименко. 

В Україні в 2023 році 118 осіб отримали статус постраждалих від торгівлі людьми, а з початку 2024 року – 121 людина. За два роки в Запорізький області статус постраждалих від торгівлі людьми отримали 2 особи. Це вимушені переселенці, які зазнали експлуатації на тимчасово окупованій території. Про це під час круглого столу розповів представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Запорізькій області Михайло Волков. 

– Не всі постраждалі від торгівлі людьми звертаються до правоохоронних органів. Можливо, люди не поінформовані і можуть не знати, що зазнали експлуатації. Ми повинні належно реагувати на виклики, розвивати формальне та неформальне навчання співробітників органів державної влади та соціальних працівників. Це надважливо, – повідомив Михайло Волков. 

Учасники круглого столу наголосили, що випадки торгівлі людьми не можна замовчувати. Повідомити про них можна за допомогою гарячих ліній з протидії експлуатації та торгівлі людьми: 527 або 1547. Також слід звертатись до поліції за

номером 102.  

Читайте також

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії