Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

31 липня 2024 - 10:00

Не користуються кондиціонерами, не вмикають світло вдень і проводять  заходи для молоді на свіжому повітрі. Заклади соціальної сфери в Запоріжжі економлять електроенергію різними способами. Але мета у всіх спільна – підтримати енергосистему країни, яка знаходиться під постійними атаками ворога.

В Запорізькій інфекційній клінічній лікарні роблять все можливе, щоб надати пацієнтам повноцінне лікування. Для цього використовують апарати штучної вентиляції легень та інші електроприлади. За словами лікарів, це обладнання споживає помірну кількість електроенергії. Натомість тут знайшли інші можливості для економії енергоресурсів.  

– По-перше, почали із себе – вимкнули кондиціонери в адміністративному корпусі. По-друге, в денний час не освітлюємо коридори в лікарні, а в нічний час – територію закладу. Приймальний покій обладнаний датчиками руху. Тому світло там вмикається, коли приїжджає швидка допомога, – розповів Олександр Педченко, директор обласної інфекційної клінічної лікарні.

Будівля Департаменту соцзахисту населення Запорізької ОДА досить стара. Електропроводка в ній не розрахована на значні навантаження. Тож співробітники департаменту і раніше ощадливо споживали електроенергію, а зараз і поготів.

– У всіх приміщеннях у нас встановлені енергозберігаючі лампи. Але зараз ми намагаємося максимально використовувати денне світло. В деяких кабінетах, завдяки великим вікнам, гарне освітлення протягом всього дня. В обідню перерву намагаємося якомога рідше вмикати електрочайники, щоб не створювати зайвого навантаження на електромережі. Кондиціонери теж майже не використовуємо, – повідомила Катерина Кривошей, в. о. директорки Департаменту соцзахисту населення Запорізької ОДА.

В Запорізькому обласному центрі молоді не вмикають освітлення в холі та інших господарських приміщеннях. Вдалися і до інших заходів економії.

– Ми, як і всі жителі нашої області, намагаємося раціонально використовувати електроенергію. Влітку для дітей та молоді проводимо майстер-класи та інші заходи в затінку біля нашого центру. Там створені всі умови для цього: є столи, зручні лавки, дитячий майданчик. Співробітники теж часто заряджають ноутбуки і виходять працювати на цю галявину. Якщо порівняти 2023 і 2024 роки, то наш заклад зменшив споживання електроенергії на 40 %, – відзначив Олексій Савицький, директор Запорізького обласного центру молоді.

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо