Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

30 липня 2024 - 16:05

Понад 2700 сімей звернулися до Пенсійного фонду України напередодні опалювального сезону. Їм надано субсидію для придбання твердого палива. Про це розповіла начальниця відділу по контролю за нарахуванням житлових субсидій і пільг ГУ ПФУ в Запорізькій області Лілія Єрохова під час брифінгу в медіацентрі при Запорізькій ОВА.

У 2023 році додаткову підтримку на придбання твердого палива отримали 1510 домогосподарств.  За перше півріччя 2024 року призначено житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива для 2749 сімей. Прийом заяв ще триває, розповіла Лілія Єрохова.

Жителі області можуть отримати житлову субсидію. Її призначають адресно, вона залежить від складу сім’ї,  доходів та переліку послуг, якими користується родина.

У травні проведено автоматичний перерахунок житлової субсидії на неопалювальний сезон. Після зазначеного перерахунку розраховувати  на виплату житлової субсидії та пільги можуть понад 27 тисяч  домогосподарств. Якщо хтось ще не подав заяву, є можливість це зробити до початку опалювального сезону, пояснила Лілія Єрохова.

Подати декларацію та заяву на призначення субсидії можна у будь-який зручний спосіб:

  • у найближчому відділенні ПФУ;

  • на вебпорталі електронних послуг ПФУ;

  • в мобільному додатку Пенсійного фонду України;

  • на порталі «Дія»;

  • поштою;

  • в органах місцевого самоврядування;

  • в ЦНАПі.

Попри легкість в оформленні, субсидії призначають не всім. Відмову отримують ті, хто мають на депозитних банківських рахунках понад 100 тис. грн або протягом року придбали майно на суму понад 50 тис. грн. Також відхилять заявки тих, хто має два та більше об’єктів житлової нерухомості. Не призначають субсидію й тим, хто офіційно не працевлаштований та не стоїть на обліку в центрі зайнятості.


 

Читайте також