Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада розширює співпрацю з World Central Kitchen

20 грудня 2022 - 15:15

Очільник ЗОВА Олександр Старух разом з директором Департаменту зовнішніх зносин Артур Бойко зустрілися з регіональними представниками World Central Kitchen Денисом Кандауровим та Кирилом Колісником

Під час зустрічі обговорили питання точкового забезпечення продуктами харчування та подальша участь організації у допомозі Запорізькій області. World Central Kitchen з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає нашим громадянам гарячими обідами, продуктовими наборами та водою. Лише у Запорізькій області було приготовано 750 тисяч гарячих обідів, а також майже 650 тисяч продуктових наборів, кожен з яких вагою до 15 кг.

Наразі основною проблемою є забезпечення прифронтових громад області продуктами харчування, які наразі перебувають в умовах постійних обстрілів, а деякі і без електропостачання через руйнування мереж.

  • Запорізькі землі відомі щедрими врожаями. На жаль, через дії окупантів деякі з наших міст та сіл залишились без можливості подальшого існування, без базових умов для життя, таких як світло, газ та вода. Саме тому є потреба надавати допомоги тим населеним пунктам, де утворилася критична ситуація, а на її вирішення потрібен деякий час, - підкреслив Олександр Старух.

Як зауважив Артур Бойко, не завжди представники міжнародних фондів мають можливість доставити гуманітарну допомогу безпосередньо до прифронтових населених пунктів. Вирішено долучити організацію до плану деокупації Запорізької області. Завдяки цьому, громади отримуватимуть централізовану підтримку відповідно до потреб кожної з них, а сам розподіл буде справедливим: не буде залишатися надлишків чи дефіциту.

Окремо розглянуто питання можливих військових ризиків, адже прифронтові території надзвичайно небезпечні, тому буде вжито ряд заходів, аби уникнути жертв серед волонтерів.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також