Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Головне, щоб все працювало на благо українців та згідно із затвердженими державними стандартами.” (ВІДЕО)

13 грудня 2022 - 20:00

Начальник ЗОВА особисто перевірив декілька “Пунктів Незламності”, організованих міською владою. 

Перший - розташувався на базі однієї з гімназій. Директорка освітнього закладу розповіла, що спільними зусиллями з волонтерами та благодійними фондами вдалося якісно обладнати сховище, а потім і “Пункт Незламності”. Тепер тут є місця для розміщення людей, куточок матері та дитини, запаси їжі, питної води тощо. 

  • Спочатку ми обладнали приміщення, де люди можуть підзарядити телефони, скористатися інтернетом, перепочити. Потім зрозуміли, що наш заклад може стати повноцінним “Пунктом Незламності”. У нас є стільці, розкладачки, запас сухпайків, чайники, подовжувачі, газові плитки, якщо буде потреба людям приготувати їжу. Також ми маємо два генератори, медичні препарати, дитяче харчування та інше. Тобто є все необхідне для комфортного перебування, - розповіла директорка гімназії Світлана Чомова.

Такой Олександр Старух побував в “Пунктах Незламності”, які функціонують на базі кінотеатру та бібліотеки. Зауважив, що насамперед такі локації мають стати прихистком для трудових колективів, членів їх родин та людей, які живуть поруч. 

  • До цього ми відвідували “Пункти Незламності”, які розташовані в наших сільських громадах, а сьогодні присвятили день ознайомлення з функціоналом міських пунктів. Треба зазначити, що й школа в дуже гарному стані, керівництво і місто добре попрацювали. До того ж навчальний заклад знайшов можливість налагодити контакти з міжнародними та волонтерськими організаціями. За їх допомогою вдалося багато що обладнати. Також в “Пунктах Незламності”, які функціонують на базі кінотеатру та бібліотеки є і генератори, “буржуйки”, місця для приготування гарячих напоїв, підзарядки гаджетів тощо. Перевірки триватимуть надалі. Головне, щоб все працювало на благо українців та згідно із затвердженими державними  стандартами, - підсумував очільник ЗОВА.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також