Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Найголовніше для нас - безпека та майбутнє наших дітей”

29 вересня 2022 - 17:30

12 років поспіль в Україні відмічають День усиновлення. Сьогодні - це свято особливе: в концертному залі ім.Глінки зібрались прийомні сім'ї, опікуни та дитячі будинки сімейного типу, які рятуючи своїх дітей від війни виїхали з тимчасово окупованих територій до Запоріжжя. Саме для них був організований сьогоднішній мистецький захід, де відзначили людей, які щоденно беруть на себе відповідальність за життя та безпеку маленьких дівчаток й хлопчиків і виховують гідних українців.

Очільник ЗОВА Олександр Старух привітав всіх, хто причетний до цієї благородної справи - батьків і дітей, працівників служб та соціальних працівників.

  • Шановні усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки - вихователі! Прийміть найщиріші вітання! Нехай ваше рішення про усиновлення дитини, стане одним із найкращих рішень у вашому житті. Нехай любов, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцної та щасливої родини, а працівники соціальних служб стануть вашими надійними помічниками. Ваша щоденна праця, особливо в такий складний час, допомагає рятувати життя. Найголовніше для нас - безпека та майбутнє наших дітей. Віримо в ЗСУ! Віримо в Україну!

Очільник ЗОВА зазначив, що окрім обласної влади активну підтримку надають міжнародні організації. Зокрема сьогодні родини отримали побутову техніку від проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що реалізується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» з Міністерством соціальної політики. Холодильники, мікрохвильовки та мультиварки допоможуть сім’ям у щоденному житті, а планшети зроблять навчальний процес дітей більш ефективним.

Довідково:

У березні, Офісом Президента України спільно з Дитячим Фондом ООН ЮНІСЕФ запроваджено Загальнонаціональну програму «Дитина не сама». Через Телеграм-бот проєкту звернулась 21 тисяча громадян України готових прийняти у своїй родині дитину, що втратила батьків. Усього, з 24 лютого усиновлено 35 дітей (29 - громадянами України, 10 дітей - іноземними громадянами).

З початку повномасштабної війни за сприяння Служби у справах дітей у безпечні регіони України та за її межі евакуйовано 380 сімей опікунів в яких 615 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 63 прийомні сім’ї (139 дітей), 34 дитячих будинки сімейного типу (242 дитини) та 3 сім’ї патронатних вихователів (5 дітей).

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера

Прийом заявок на вступ до магістратури розпочався

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.08.2024

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни