Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щоп'ятниці голова Запорізької ОВА Олександр Старух відповідає на важливі питання

8 квітня 2022 - 21:40

Цього разу керівник області детально розповів про організацію роботи з надання гуманітарної допомоги, про факти мародерства гумконвоїв рашистами. Так, наразі вибудована чітка модель надання гуманітарної допомоги, призначено нового керівника гуманітарного штабу. У зв'язку із нестабільністю ситуації логістика доставлення вантажів  постійно змінюється.  Систематично співпрацюємо з волонтерами у цих питаннях.  

Що стосується третьої хвилі мобілізації, Олександр Старух наголосив, що ті, кого призивають, повинні, в першу чергу, мати вміння та навички, тому призивати молодь без досвіду наразі немає сенсу. Що стосується самої мобілізації, воєнкомати виконують свою роботу, а призовників навіть більше, ніж планувалося.

Окрім цього, очільник області розповів про візит міністра інфраструктури України Олександра Кубракова до Запорізької області. Міністерство інфраструктури надає допомогу у зміні логістичних шляхів доставки сировини, комплектуючих і експорту продукції, виготовленої на підприємствах регіонів. Певний час заводи не працювали, однак наразі відпрацьована схема роботи заводів у воєнний час. Важливо, щоб сплачувались податки та вироблялась продукція, щоб люди мали зайнятість. Що стосується проблем бізнесу, вони опрацьовуються та оперативно вирішуються.

Окрім цього, є питання щодо роботи вищих навчальних закладів. Так, наразі керівники розуміють прогалини та нестачу певних фахів та спеціалізацій, які були б особливо актуальні у воєнний час. 

Олександр Старух відповів на питання стосовно протидії військовому призову цивільного населення на окупованих територіях. Очільник ЗОВА зазначив, що наші люди в жодному разі не будуть піддаватися подібним провокаціям зі сторони окупантів. Тому, закликав, не панікувати, адже це чергові маніпуляції рф з метою залякування населення. 

Також Олександр Старух зупинився на ситуації на Запорізькій АЕС та ролі міжнародних організацій у забезпеченні стабільної роботи  підприємств ядерної енергетики.  Бо це питання  безпеки всього людства.  

На останок керівник ЗОВА  розповів про псевдореферендуми на окупованих територіях. Зазначив, що під час воєнного стану, згідно з законодавством, будь-які вибори скасовуються. Змінюється і процес складання повноважень посадовців. Тому «псевдовибори» рф відповідно до діючого законодавства нелегітимні.

 

Більш детально у відео

 

    

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»