Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проєкт “Сади Перемоги” - твій внесок у перемогу України

6 квітня 2022 - 18:20

Сьогодні відбулась ZOOM-конференція щодо впровадження всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги». До участі у заході долучилися керівниця апарату ЗОВА Зінаїда Бойко, працівники профільних департаментів, представники громад області.

Організатори проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади, проінформували учасників наради  про запуск в українських регіонах програми «Сади Перемоги». 

Внаслідок війни знищується інфраструктура, склади продуктів та медикаментів. Зафіксовано багато випадків знищення сільськогосподарської техніки. Всеукраїнська кампанія «Сади Перемоги» спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. 

Як зазначили організатори заходу, головною метою проєкту є забезпечення своїх близьких, а також людей на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо-переміщених осіб та всіх, хто на передовій, продуктами харчування. 

Необхідність  залучення усього населення до участі у проєкті прокоментував Анатолій Ткачук, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства:

  • Не треба боятися починати робити щось нове. Краще нехай це нам не знадобиться, ніж потім постане перед нами проблемою, - наголосив Анатолій Ткачук.

Вперше Сади Перемоги були висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Крім непрямої допомоги військовим такі сади також розглядались як «покращення морального духу» громадян. Зараз кожний українець може  мобілізувати свої зусилля та допомогти країні. Залучення територій та громад до участі у Садах Перемоги має на меті допомогти країні під час війні та посприяти подальшому розвитку сільського господарства України, адже існують території, які можуть почати обробляти та вирощувати  на них  овочі для потреб населення. 

Детальніше про Сади Перемоги можна дізнатися на офіційному сайті проєкту, або на сторінці у Facebook.

Реалізація цього плану у Запорізькій області не тільки стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду, а й забезпечить відволікання від психологічного тиску війни і сприятиме розвитку підприємництва в аграрній сфері.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки