Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Алгоритми роботи ЗОВА з організації евакуації населення поставили у приклад для інших областей

6 квітня 2022 - 14:15

Вчора Державна служба України з надзвичайних ситуацій провела нараду в режимі відеоконференції, на якій обговорили питання  забезпечення належного виконання та реалізації заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану.

У нараді брали участь представники органів влади та місцевого самоврядування, Державної інспекції ядерного регулювання України тощо. Від Запорізької обласної військової адміністрації участь у нараді брав директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Андрій Булавінов та працівники Департаменту. 

Учасники заходу ділилися досвідом у відпрацюванні питань проведення на території України заходів з евакуації цивільного населення в умовах воєнного стану,  заходів радіаційного та хімічного захисту та готовність до реагування на можливі радіаційні та хімічні інциденти,  аналізували можливості щодо укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту тощо. 

Запорізький регіон поставили у приклад для інших областей як зразок ефективної організації евакуації населення з районів, постраждалих від бойових дій, або районів, близьких до лінії зіткнення. У якості обміну досвідом Андрій Булавінов доповів про роботу області щодо організації евакуації, розміщення переміщених осіб в м. Запоріжжя або направлення за бажанням в інші регіони. Окремо Андрій Булавінов зупинився на специфічних особливостях з організації  роботи по евакуації людей та напрацьованому алгоритмі дій. 

Завдяки  спільній роботі структурних підрозділів Запорізької обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, органів поліції, ДСНС, Червоного хреста, волонтерів, закладів охорони здоров’я на теперішній час евакуйовано всього 205 826 осіб, у тому числі залізницею – 120 674, автомобільним транспортом – 85 152, у тому числі 21 184 дітей.  

Таких показників вдалося досягти завдяки належним чином налагодженій роботі з інформування переміщеного населення щодо таких важливих питань, як місця старту гуманітарних колон для відправлення до безпечних районів області, телефонів екстрених та соціальних служб а також алгоритмів пошуку рідних та друзів.  

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки