Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спортсмени області постійно тренуються, щоб своїми перемогами зробити свій внесок у загальну Перемогу над ворогом (ВІДЕО)

30 березня 2022 - 14:25

Начальниця управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОВА Наталія Власова розповіла, чим зараз живе та як тренується спортивна спільнота   області. 

З першого дня повномасштабної війни російської федерації з Україною весь дружній колектив молодіжної та спортивної сфери щодня робить свій внесок у Перемогу, бере активну участь у допомозі місту та області. Молодіжні організації та спортсмени беруть участь у проведенні укріплень міста, розвантажуванні гуманітарної допомоги, за встановленим графіком чергують у центрі прийому тимчасово переміщених осіб.

Управління спільно з Українськими та обласними федераціями з різних видів спорту за сприянням федерацій  інших країн, організували роботу по відправці спортсменів Запорізької області організованими групами, у супроводі тренерів, за межі країни. Наразі 479 атлетів мають змогу проводити повноцінний навчально-тренувальний процес.  

З метою подовження навчально-тренувального процесу для вихованців 16 обласних закладів фізичної культури та спорту спортивних шкіл, що залишились та знаходяться на підконтрольній території області, налагоджена дистанційна та, за можливістю, очна форма проведення тренувань на свіжому повітрі.

За попередніми даними, доступними з відкритих джерел інформації, критичних руйнувань об’єктів спортивної інфраструктури в Запорізькій області не має. Дані постійно уточнюються.

 З 11 по 24 березня 2022 у м. Порець (Хорватія) відбувся чемпіонат Європи з боксу серед жінок до 22 років. Спортсменка Запорізької ШВСМ Ольга Шалімова завоювала бронзову медаль змагань у ваговій категорій 45-48 кг. Наразі спортсменка перебуває у Белграді (Сербія), де бере участь у міжнародному турнірі 59th Belgrad winner з боксу.

Сьогодні в угорському Будапешті стартував чемпіонат Європи зі спортивної боротьби, в якому візьмуть участь троє спортсменів Запорізької обласної ШВСМ, а саме МСУМК Жора Абовян (60 кг), МСУ Дмитро Мірошник (67 кг) та ЗМСУ Парвіз Насібов (72 кг). Змагання "класиків" розпочнуться 1-3 квітня 2022.

ЗМС з боксу Дмитро Замотаєв у складі збірної команди візьме участь у навчально-тренувальному зі спеціальної та фізичної підготовки зборі по підготовці, що відбудеться у Німеччині, до чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків у травні поточного року в м.Єреван (Вірменія).

Спортсмени веслування на байдарках і каное ЗМСУ Людмила Бабак, МСУМК Денис Давидов та МСУ Олександр Чехмістренко у складі національної команди України в Румунії беруть участь в НТЗ зі спеціальної підготовки з подальшою участю в етапах Кубку світу та чемпіонаті Європи, які відбудуться у травні-червні в Чехії, Польщі та Сербії відповідно.

МСУМК з волейболу пляжного Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко зараз перебувають на НТЗ в Турції, де проходять підготовку до турнірів світової серії, які відбудуться у Мадриді (19-22.05.2022) та в Італії (26-29.05.2022).

Дмитро Вороновський наразі перебуває у Конча-Заспі, де бере участь у НТЗ зі спеціальної підготовки та подальшою участю в чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що відбудеться 25.05-05.06.2022 в Албанії.

Спортсмени відділення стрибків у воду МСУМК Вікторія Кесарь, Олег Сербін та Євген Науменко проходять підготовку до чемпіонатів світу та Європи. Чемпіонат світу відбудеться у Будапешті в червні-липні поточного року. Чемпіонат Європи відповідно міжнародного календарного плану змагань в серпні приймає Рим (Італія).

На навчально-тренувальному зборі зі спеціальної підготовки знаходяться спортсмени відділення легкої атлетики Карпюк Катерина, Микита Барабанов та Вікторія Ратнікова, де готуються, відповідно календаря, до командного чемпіонату України (05-06.06.2022), що є відбірковим етапом на чемпіонат світу, який відбудеться в Орегоні 15-21.07.2022. Чемпіонат Європи 15-21 серпня 2022 року приймає німецький Мюнхен.

Вболіваємо разом за наших спортсменів, за українців, за Україну!

Бажаємо команді жовто-блакитних перемог у цей тяжкий для країни час! Так і буде! Ми обов’язково переможемо, як на спортивних змаганнях так і у цій війні!

 

   

 

 

 Департамент культури та інформаційної політики


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам